CZN Burak'ın annesiyle ilgili flaş gelişme!

Gelen son dakika haberine göre; İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde rüşvet aldıkları iddiasıyla CZN Burak'ın annesi Didem Bozbura'nın da arasında bulunduğu üç sanıklı davada yeni bir gelişme yaşandı. Mahkeme, tutuksuz yargılanan Didem Bozbura ile eşi Prof. Dr. Mazhar Alp Bozbura ve yardımcısı Yasin Şimşek hakkındaki karakola imza atma şeklindeki adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasına karar verdi.

CZN Burak'ın annesiyle ilgili flaş gelişme! - Sayfa 1

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Didem Bozbura, Mazhar Alp Bozbura ve Yasin Şimşek katıldı. İhbar eden Metin Keskin, şikayetçi Soner Sözanlar ve taraf avukatları da duruşmada hazır bulundu.

110
CZN Burak'ın annesiyle ilgili flaş gelişme! - Sayfa 2

Savunmasını yapan Prof. Dr. Mazhar Alp Bozbura, "Bütün suçlamaları reddediyorum. Bu şekilde anılmaktan ve asılsız olarak suçlanmaktan utanıyorum ve üzgünüm. Bu kişilerden herhangi bir şey almadım. Bir şey de talep etmedim. Uzun yıllardır saygın biçimde hekimlik yapmaktayım" dedi. Prof. Dr. Bozbura, sanık Yasin Şimşek'in getir götür işlerini yaptığını, bunun dışında kendisine verdikleri bir yetki olmadığını da söyleyerek "Hastanedeki odam sabah 07.00'da açılır ve hastaneden ayrılana kadar açık kalır. Hastalarımın hepsi kilolu olduğu için oturabilmek için odamı kullanırlar. Yasin'in benim odama girip çıktığına dair bilgim yoktur" dedi.

210
CZN Burak'ın annesiyle ilgili flaş gelişme! - Sayfa 3

'Eşimin işiyle ilgim yok'
Sanık Didem Bozbura da "Suçlamayı kabul etmiyorum. Sınırlı zamanda eşimin sekreterinin kullandığı telefona yardımcı olmak için zaman zaman bakmışımdır. Bunun dışında eşimin işiyle ilgim yoktur. Çapa'da hastaneye gitmem bile söz konusu olmamıştır" diye konuştu. Sanık Didem Bozbura, sanık Yasin Şimşek'i eşinden önce , 4 yıldır tanıdığını ve bazı işlerini yaptığını da belirtti.

310
CZN Burak'ın annesiyle ilgili flaş gelişme! - Sayfa 4

'Hastalar ne parası olduğunu söylemezlerdi'
Sanık Yasin Şimşek ise "Didem Bozbura'nın yönlendirmesiyle hastalardan buluşma yeri olarak söylenen yere gidip verdikleri parayı alıp Didem hanıma veriyordum. Bazen de bırakmamı söylediği yere bırakıyordum. Hastaları tanımam. Parayı alırken hastalar bana bunun ne parası olduğunu söylemezlerdi. Ancak ben bu parayı hoca farkı olarak biliyorum. Hastanelerde profesöre muayene almanın farkı olarak para ödendiğini duyduğum için bu şekilde yorumladım" dedi. Polisin suç üstü yaptığı gün polisin yönlendirmesiyle sanık Didem'i aradığını da söyleyen Şimşek, "Bana hasta yakınının zorluk çıkarıp çıkarmadığını sordu. Ben de çıkarmadığını söyledim. Parayı nereye getireceğimi sordum. Ben de kalmasını daha sonra pırlantacıya ödeme yapılacağını söyledi. Sanık Mazhar'ın da bu paralardan haberi vardır. Ancak işleri Didem hanım takip ediyordu" dedi.

410