Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muharrem orucunu cemevinde açtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mamak ilçesindeki Hüseyin Gazi Türbesi'ni ve yanındaki cemevini ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada Muharrem Ayı'nın 10'uncu günü dolayısıyla Alevi dedeleriyle bir araya gelerek iftar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muharrem orucunu cemevinde açtı - Sayfa 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muharrem Ayı'nın 10'uncu günü dolayısıyla, Hüseyin Gazi Türbesi'ni ve hemen yanındaki cemevini ziyaret etti. Erdoğan, Türkiye'nin dört bir yanından gelen Alevi dedeleri, Bektaşi babaları ve akademisyenlerin yanı sıra STK temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muharrem orucunu cemevinde açtı - Sayfa 2

Cumhurbaşkanı Erdoğan, orucunu buradaki Alevi önderleri ve vatandaşlarla beraber açtı. Erdoğan'ın, iftarda yer sofrasına oturduğu ve yemekte pilav, taze fasulye, çorba ve karpuz yediği görüldü. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muharrem orucunu cemevinde açtı - Sayfa 3

ERDOĞAN'DAN 15 YIL SONRA CEMEVİ ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikinci kez bir cemevini ziyaret etti. Daha önce cemevi ziyaretini 2007'de, İstanbul Erikli Baba Cemevi'ne yapan Erdoğan, ilk kez bir cemevinde Muharrem iftarına katıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muharrem orucunu cemevinde açtı - Sayfa 4

Erdoğan'a, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın da eşlik etti.