Covid-19'la mücadelede aşı olmayanlar için yeni kısıtlamalar gündemde

Türkiye'nin Kovid-19 salgınıyla mücadelesinde aşılamanın önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Buna göre, pandeminin sonbahar aylarına kadar kontrol altına alınması ve toplumsal bağışıklığın yüzde 70’e ulaşması planının başarısı için bazı önlemler gündemde.

Covid-19'la mücadelede aşı olmayanlar için yeni kısıtlamalar gündemde - Sayfa 1

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının, sonbahar aylarına kadar kontrol altına alınması ve toplumun büyük bölümünün aşılanma planının hayata geçirilmesi için yeni kararlar gündemde.

112
Covid-19'la mücadelede aşı olmayanlar için yeni kısıtlamalar gündemde - Sayfa 2

Salgında son durumu değerlendiren uzmanlar, "Aşı yavaşladı, açılma hızlandı. Böyle giderse sonbahar hedefini tutturmak zorlaşır" yorumu yapıyor.

212
Covid-19'la mücadelede aşı olmayanlar için yeni kısıtlamalar gündemde - Sayfa 3

Hürriyet gazetesinden Nuray Babacan'ın haberine göre hızlı bir aşı kampanyasıyla sonbaharda toplumsal bağışıklığın yüzde 70’e ulaşması planının başarıyla uygulanabilmesi için bazı önlemler alınacak.

312
Covid-19'la mücadelede aşı olmayanlar için yeni kısıtlamalar gündemde - Sayfa 4

'Orta yaş gruplarındaki aşı duyarsızlığı'
Yapılan değerlendirme toplantılarında, aşı randevularına ilginin azalmasının nedeni olarak, 40-50 yaş arasındaki orta yaş gruplarındaki aşı duyarsızlığı gösteriliyor. 18-35 yaş arasının ise hem kurallara uyum, hem de aşıya ilgi açısından en duyarsız kitle olduğu belirtiliyor.

412