Çinli polis mahkemede her şeyi anlattı: İnançlarını kırmak için pislik yedirdik!

Londra'da kurulan Bağımsız Uygur Mahkemesi'nde konuşan Çinli eski bir polis Uygur Türklerine nasıl işkence yapıldığını anlattı. Cinsel taciz ve tecavüzlerin sıradanlaştığı kamplarda, insanların inançlarını kırmak için pislik yedirmişler. Korkunç olayların gün yüzüne çıktığı mahkemenin bir sonraki duruşması Eylül'de ayında.

Çinli polis mahkemede her şeyi anlattı: İnançlarını kırmak için pislik yedirdik! - Sayfa 1

Çin'in Doğu Türkistan’da yaptıkları ilk kez bağımsız uluslararası bir mahkemeye taşındı. İngiltere’nin başkenti Londra’da 4 -7 Haziran’da ilk duruşması gerçekleşen mahkemede Çin'in Doğu Türkistan'daki Uygurlara yönelik zulmüne ilişkin konuşan tanık ve kurbanlar, toplu tecavüz ve taciz gibi şahit oldukları olayları anlattı.

114
Çinli polis mahkemede her şeyi anlattı: İnançlarını kırmak için pislik yedirdik! - Sayfa 2

Türkistan Press'ten Muhammed Ali Atayurt'un haberine göre; Duruşmada ilk Kamp mağduru Nayrola, ailesi ve özellikle kuzeni Mayire Yakup için tanıklık verdi. 

214
Çinli polis mahkemede her şeyi anlattı: İnançlarını kırmak için pislik yedirdik! - Sayfa 3

2013 senesinde Doğu Türkistan’daki kuzeni Mayire’nin Australia’da yaşayan annesinin ev alması için para gönderdiği nedeniyle 2018 yılında toplama kampına alınarak 10 ay kampta zorla tutulduğunu bu süreçte çeşitli şekilde ÇKP’ye sevgi gösterisi sergileyen, teşekkür eden ve öven kızıl şarkılar öğretildiğini, sürekli işkence yapıldığını daha sonra 2019 Nisan ayında uluslararası terör örgütüne finanse sağlamak suçundan tutuklandığını anlattı.

314
Çinli polis mahkemede her şeyi anlattı: İnançlarını kırmak için pislik yedirdik! - Sayfa 4

ESKİ ÇİNLİ POLİSİN TANIK İFADESİ DİNLENDİ

Almanya'dan katılan ve kimliğinin gizli kalmasını isteyen eski Polis memuru bir Çinli, rejim yönetiminin Doğu Türkistan genelindeki Uygur halkından nasıl veri topladığını anlatarak Uygurların günlük yaşamlarında nereye gittikleri, kimlerle görüştüğü ve ne konuştuğu gibi verilerin toplandığı, kimlik kartlarındaki çip sayesinde takip edildiğini, eğer bir şüpheli ise anında sistem tarafından hedefe alındığını ve Polis tarafından hemen tutuklanacağını anlattı.

414