Çin tüm dünyayı kandırdı mı? Son araştırma: Koronavirüs insan eliyle laboratuvarda üretildi

Çin’den tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüsün doğal yollarla oluşan bir virüs olmadığı, laboratuvar ortamında yapay olarak üretildiği defalarca iddia edildi. Son yapılan araştırma ise bu iddiaya biraz daha gerçeklik kazandırıyor. Yapılan araştırmaya göre Covid-19 virüsünün doğada hiçbir ‘atası’ bulunmuyor. Virüs, Çinli bilim adamları tarafından laboratuvarda üretildi ve çeşitli tersine mühendislik yöntemleriyle yarasalardan doğal yollarla bulaşmış gibi gösterildi.

Çin tüm dünyayı kandırdı mı? Son araştırma: Koronavirüs insan eliyle laboratuvarda üretildi - Sayfa 1

Covid-19’un ortaya çıktığı ilk günden beri, virüsün ilk nereden yayıldığı, salgının bilerek ortaya çıkarıldığı ya da virüsün insan eliyle yapıldığına kadar birçok komplo teorisi ortaya atıldı. Ancak şimdiye kadar bunlarla ilgili ciddi bir araştırma yoktu. 

115
Çin tüm dünyayı kandırdı mı? Son araştırma: Koronavirüs insan eliyle laboratuvarda üretildi - Sayfa 2

Yeni bir çalışma, Çinli bilim insanlarının bir Wuhan laboratuvarında Covid-19'u yarattığını, ardından virüsün yarasalardan doğal olarak evrimleşmiş gibi görünmesini sağlamak için virüsün tersine mühendislik çalışmalarıyla izlerini örtmeye çalıştığını iddia ediyor.

215
Çin tüm dünyayı kandırdı mı? Son araştırma: Koronavirüs insan eliyle laboratuvarda üretildi - Sayfa 3

Makalenin yazarlarından İngiliz Profesör Angus Dalgleish, Londra St. George Üniversitesi’nde onkoloji profesörü. Dalgleish, HIV aşısıyla ilgili yaptığı çalışmalarıyla tanınıyor.

315
Çin tüm dünyayı kandırdı mı? Son araştırma: Koronavirüs insan eliyle laboratuvarda üretildi - Sayfa 4

Norveçli bilim insanı Dr. Birger Sorensen ise  corona virüse karşı Biocavv-19 adlı bir aşı geliştiren ilaç şirketi Immunor'un başkanı.

415