Çıldır Gölü'nün yazlık sürat tekneleri

Ardahan ve Kars sınırlarında kalan Çıldır Gölü'nde, yaz aylarında sürat teknelerine ev sahipliği yapılmaya başlandı. İşletme sahipleri, bölgeye gelen yerli ve yabancı turistleri sürat tekneleriyle gölde gezdiriyor.

Çıldır Gölü'nün yazlık sürat tekneleri - Sayfa 1

Denizden 1959 metre yükseklikte, Ardahan ve Kars il sınırlarında kalan Çıldır Gölü, 123 kilometrekare alanı ile Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük tatlı su ve Van Gölü'nden sonra da büyük ikinci gölü. 

112
Çıldır Gölü'nün yazlık sürat tekneleri - Sayfa 2

Doğal set gölü olan Çıldır, birçok dere ve pınarla besleniyor. Tabiatı ile yaz ve kış ayrı güzellik sunan gölde, yerli ve yabancı misafirler ağırlanıyor.

212
Çıldır Gölü'nün yazlık sürat tekneleri - Sayfa 3

Kış aylarında 1 metreye yakın buzla kaplanan, atlı kızak ve Eskimo usulü balık avıyla turistlerin ilgi odağı olan Çıldır Gölü, tekne turu ile yazın bölgenin turizm merkezi olmaya hazırlanıyor. 

312
Çıldır Gölü'nün yazlık sürat tekneleri - Sayfa 4

Göl kenarındaki işletme sahipleri, kaymakamlığın 'Çıldır Turizmini Geliştirme Planı' projesi kapsamında sürat tekneleri almaya başladı. Hava sıcaklığının 25- 30 derecede seyrettiği bölgeye gelen turistler, yöresel müzikler eşliğinde gölde sürat tekneleriyle tur atmanın keyfini çıkarıyor. 

412