Çift maske takmak virüsten daha iyi mi korur?

Hürriyet gazetesi yazarı Osman Müftüoğlu, çitf maske kullanımına ilişkin kendisine gelen soruya kendisinin de çift maske kullandığını belirterek, "Elimizde birden fazla maske takmanın daha güvenli olduğunu gösteren net ve açık bir bilimsel kanıt yok. Ama riskli alanlarda görev yapanların muhtemel bir hava sızıntısını sınırlamaya yardımcı olmak amacıyla ekstra bir önlem olarak kullanmaları yanlış bir düşünce olmasa gerek" dedi.

Çift maske takmak virüsten daha iyi mi korur? - Sayfa 1

Koronavirüs salgınına karşı tüm dünyada mücadele devam ediyor. Her gün Covid-19 salgınına karşı önlemler alınıyor. Kısıtlamalar devam ederken aşı çalışmaları hız kazandı. Türkiye'de ocak ayının ortalarında aşılanmanın başlaması öngörülüyor. Bu nedenle virüse karşı hala en etkili yöntem maske-mesafe-temizlik. Ancak kimi vatandalar da  işi daha da sağlama almak için üst üste maskeler takmaya başladı. Prof. Dr. Osman MÜftüoğlu, "Çit maske takmak daha mı etkili" sorusuna cevap verirken bir itirafta bulundu.

Çift maske takmak virüsten daha iyi mi korur? - Sayfa 2

Hürriyet yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, koronavirüs salgını uzadıkça alınan önlemlerin de önemli değişimlere uğradığını belirterek, çift maske kullanımının daha çok koruma sağlayıp sağlamadığı sorusuna cevap verdi. 

Çift maske takmak virüsten daha iyi mi korur? - Sayfa 3

ABD’de seçilmiş başkan Joe Biden’ın birden fazla maske takmaya başlamasının çift maske tartışmasını daha da güncelleştirdiğini belirten Müftüoğlu, "İtiraf edeyim, ben de sokakta ve klinikte kesinlikle çift maske kullanıyorum" dedi.

Çift maske takmak virüsten daha iyi mi korur? - Sayfa 4

"Ama hemen belirtelim, elimizde birden fazla maske takmanın daha güvenli olduğunu gösteren net ve açık bir bilimsel kanıt yok" diyen Osman Müftüoğlu şöyle devam etti: