Çiçekçi annenin Oxford'lu kızı! Mezarlık önünde 15 yıl...

Hatay'da 57 yaşındaki Gülseren Bozkurt, 15 yıldır Asri Mezarlığı önünde çiçek satarak hem ev ekonomisine katkı yapıyor hem de çocuklarını okutuyor. Bozkurt'un İngiltere'deki Oxford Üniversitesi'nde okuyan 25 yaşındaki kızı Merve'nin hedefi ise beyin cerrahı olmak.

Çiçekçi annenin Oxford'lu kızı! Mezarlık önünde 15 yıl... - Sayfa 1

Adı Gülseren Bozkurt, 57 yaşında...  Tam 15 yıldır Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan Asri Mezarlığı önünde çiçek satıyor.

Çiçekçi annenin Oxford'lu kızı! Mezarlık önünde 15 yıl... - Sayfa 2

Çiçek satarak ev ekonomisine de katkı sağlayan Bozkurt, oğlunu buradan kazandığı parayla okuttuğunu, kızının ise halen İngiltere’de bulunan Oxford Üniversitesi’nde eğitim gördüğünü anlattı.

Çiçekçi annenin Oxford'lu kızı! Mezarlık önünde 15 yıl... - Sayfa 3

''Sağlıklı sıhhatli olduktan sonra, çalışmak en güzel şeydir'' diyen fedakar anne, "Kazandığım parayı çocuklarıma harcamak güzel, gücü yeten her kadın isterim ki çalışsın, kendi ayakları üzerinde durabilsin. Kadın en güzel varlıktır, kadının her zaman en güzel yerde olması lazım. Çalışmak ayıp değil, muhtaç olmak ayıptır. Dünya Kadınlar Günü bir gün değil her gün olmalıdır, onlara karşı olan sevgi, saygı her gün olmalı" dedi.

Çiçekçi annenin Oxford'lu kızı! Mezarlık önünde 15 yıl... - Sayfa 4

Eşinin gündelik işlerde çalıştığını ve her zaman iş bulamadığının söyleyen Bozkurt, "Ben buradan kazandığım parayla çocuklarımı okutuyorum, evime katkı sunuyorum. Çalışmayı seviyorum. Çocuklarıma, liseye başladıkları günden bu yana katkı sunuyorum, onların okuması için çaba harcıyorum" diye konuştu.