Ceylan Ertem'den Serdar Ortaç'a 'Ahmet Kaya' tepkisi

Ceylan Ertem, açtı ağzını yumdu gözünü. Online konser veren ünlü şarkıcı, Ahmet Kaya'yı hatırlatarak "Serdar Ortaç'ı görmeye dayanamıyorum" dedi. Ertem daha önce de Serdar Ortaç’ın “Geriye dönüp baktığımda öyle güzel eserler yaptığımı görüyorum ki, gururlanıyorum. Bazen ‘Ben ölünce kim yazacak böyle şarkıları?’ diye düşünüyorum” sözlerini “Kara kara düşünüyoruz” yazarak sosyal medyadan tiye almıştı.

Ceylan Ertem'den Serdar Ortaç'a 'Ahmet Kaya' tepkisi - Sayfa 1

Ceylan Ertem, verdiği online konserde Serdar Ortaç'ın yıllar önce Ahmet Kaya'ya gösterdiği tepkiyi eleştirerek "Serdar Ortaç'ı görmeye dayanamıyorum. Ahmet Kaya'nın kalbini kırdılar ve o bu yüzden ülkesinden uzakta, kalp krizinden kaybettik. Bu kadar güzel şarkılar yazmış değerli biriydi. Bazıları tarih iz bırakır, bazıları da öyle olmadıkları halde para kazanır" dedi.

Ceylan Ertem'den Serdar Ortaç'a 'Ahmet Kaya' tepkisi - Sayfa 2

12 Şubat 1999'da Magazin Gazetecileri Derneği'nin gecesinde sahneye çıkarak ödül alan Ahmet Kaya, şarkısına Kürtçe klip hazırlayacağını açıklayınca aralarında Serdar Ortaç'ın da bulunduğu bir grup tarafından protesto edilmişti. Kaya'ya tepkileri artmış, üzerine çatal bıçak fırlatanlar olmuştu.
 

Ceylan Ertem'den Serdar Ortaç'a 'Ahmet Kaya' tepkisi - Sayfa 3

Ceylan Ertem, verdiği online konserde Serdar Ortaç'ı eleştirdi.

Ceylan Ertem'den Serdar Ortaç'a 'Ahmet Kaya' tepkisi - Sayfa 4

"Serdar Ortaç'ı görmeye dayanamıyorum" diyen Ertem "Hala popüler olmasına olumlu bir gözle bakmıyorum. Ahmet Kaya'nın kalbini kırdılar ve o bu yüzden ülkesinden uzakta, kalp krizinden kaybettik.Bu kadar güzel şarkılar yazmış değerli biriydi. Bazıları tarih iz bırakır, bazıları da öyle olmadıkları halde para kazanır." dedi.