CDC: Pfizer-BioNTech ve Moderna aşıları, yaşlıların hastaneye yatışına karşı yüzde 94 etkili

ABD'de Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinin (CDC) yeni bir araştırmasına göre, Pfizer-BioNTech ve Moderna aşıları, 65 yaş ve üstü kişilerde yeni tip corona virüs (Covid-19) kaynaklı hastaneye yatışları önlemede yüzde 94 etkili oldu.

CDC: Pfizer-BioNTech ve Moderna aşıları, yaşlıların hastaneye yatışına karşı yüzde 94 etkili - Sayfa 1

CDC, ocak-mart döneminde ülkenin 14 eyaletinde ve dünyanın çeşitli ülkelerinde yaptığı klinik deneylerini yayımladığı araştırmanın sonuçlarını açıkladı.

CDC: Pfizer-BioNTech ve Moderna aşıları, yaşlıların hastaneye yatışına karşı yüzde 94 etkili - Sayfa 2

Buna göre, Pfizer-BioNTech ve Moderna'ya ait Covid-19 aşılarının 65 yaş üzeri yaşlılarda hastaneye yatışa karşı yüzde 94'lük bir oranda yüksek koruma sağladığı ortaya çıktı.

CDC: Pfizer-BioNTech ve Moderna aşıları, yaşlıların hastaneye yatışına karşı yüzde 94 etkili - Sayfa 3

Bu verilerin, ABD'li yetişkinleri Covid-19'a karşı hızla aşılamaya devam etmenin salgın kaynaklı hastaneye yatış üzerinde büyük olasılıkla belirgin bir etkiye sahip olacağını, salgın sonrası koşullar ve ölümlerde orantılı azalmalara yol açabileceğini gösteriyor.

CDC: Pfizer-BioNTech ve Moderna aşıları, yaşlıların hastaneye yatışına karşı yüzde 94 etkili - Sayfa 4

Araştırmada, Covid-19'un özellikle yaşlılarda hayati tehlike oluşturduğu için aşıların bu yaş grubundaki sonuçlarının başarısına işaret edilerek, aşılama sonrası ölümlerde ciddi azalma beklendiği belirtildi.