Can pahasına mücadele telsiz konuşmasında

Manavgat'taki yangına müdahale ederken alevlerin ortasında kalan arazöz ekibindeki bir işçi ile amiri arasındaki bir telsiz konuşması alevlerle mücadeledeki fedakarlığın boyutunu ortaya koydu.

Can pahasına mücadele telsiz konuşmasında - Sayfa 1

Türkiye'nin orman yangınlarıyla mücadelesi devam ediyor. Ekipler, zorlu arazi ve hava şartlarına rağmen alevlerle göğüs göğüse mücadele ediyor.
 

112
Can pahasına mücadele telsiz konuşmasında - Sayfa 2

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki ormanlık alanda yangına müdahale eden bir arazöz ekibinin yükselen alevlerin arasında yaşadıkları zor anların yansıdığı telsiz konuşmalarında, bir işçinin son dakikaya kadar bölgeden ayrılmayacaklarını söylemesi, sahadaki mücadeleyi gözler önüne serdi.

212
Can pahasına mücadele telsiz konuşmasında - Sayfa 3

İlçede 28 Temmuz'da başlayan orman yangınlarına havadan ve karadan müdahaleler sürüyor. Orman işçileri, zaman zaman birden yükselen alevler karşısında hayati tehlike atlatıyor. Kimi zaman alevlerin ortasında kalan işçiler, sarp ve tehlikeli arazilerde kullandıkları telsizlerle koordine oluyor.

312
Can pahasına mücadele telsiz konuşmasında - Sayfa 4

Kızıldağ Mahallesi'nde yerleşim yerlerini de tehdit eden ormanlık alandaki yangına müdahale eden S30 kodlu bir arazöz ekibi, birden yükselen alevlerin arasında kaldı.

412