Çalışma hayatında normale dönüş nasıl olacak?

Cumhurbaşkanı’nın “Martta normalleşmeye geçiliyor” açıklamasının ardından takvim merak konusu oldu. Bilim Kurulu üyesi Kayıpmaz, belli kriterler üzerinden her ile puan verileceğini, belli bir puanın üzerinde olanların aşama aşama normalleşeceğini söyledi. Söz konusu normalleşmenin detayları belli olurken iş hayatındaki normalleşmenin nasıl olacağı da merak edildi. Peki pandemide hem işçiye hem işverene cansuyu olan kısa çalışma ödeneği uzatılacak mı? İşte detaylar…

Çalışma hayatında normale dönüş nasıl olacak? - Sayfa 1

Koronavirüs salgını nedeniyle kafe ve restoranların faliyetleri durdurulmuş, haftasonu sokağa çıkma yasağı getirilmiş, uzaktan eğitime başlanmıştı. Koronavirüs yüzünden evlere kapanan vatandaş ne zaman normale döneceğimizi araştırırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sorunun yanıtını verdi.

122
Çalışma hayatında normale dönüş nasıl olacak? - Sayfa 2

Önceki gün yapılan kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mart ayında normalleşmeye geçiliyor" açıklamasını yaptı. Bu açıklama üzerine normalleşme takvimi de merak konusu oldu.

 
 

222
Çalışma hayatında normale dönüş nasıl olacak? - Sayfa 3

Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, normalleşmenin nasıl olacağını anlattı:

 
 

322
Çalışma hayatında normale dönüş nasıl olacak? - Sayfa 4

4 KRİTERE GÖRE PUAN
"Şu anda Bilim Kurulumuz, Toplumda Salgın Yönetimi Alt Kurulu üyesi olan hocalarımız bir gösterge üstünde çalışıyor. Bu göstergenin çeşitli alt belirteçleri olacak. İllere 4 kritere göre puan verilecek. Bu toplamda belirlenecek puana göre, salgının ilgili yerleşim yerlerindeki artma, sabit seyretme veya azalma durumları göz önünde bulundurulacak.

422