Çalışma başlatıldı, asgari ücrete de geliyor! Yılda 2 kez artırılması gündemde...

Milyonlarca kişi, yeni yılda asgari ücrete ne kadar zam yapılacağını merak ediyor. Asgari ücret ile ilgili farklı farklı rakamlar konuşulurken Asgari Ücret Komisyonu toplantısı öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kollar sıvadı. Asgari ücret artışına refah payının da eklenmesi için çalışmalara başlandı. Öte yandan asgari ücretin yılda 2 kez artırılması gündemde... İşte son dakika asgari ücret haberinin detayları!

Çalışma başlatıldı, asgari ücrete de geliyor! Yılda 2 kez artırılması gündemde... - Sayfa 1

ASGARİ ÜCRETE DE REFAH PAYI GELİYOR
Memur ve emekli için düşünülüyordu, işçi için de düğmeye basıldı. Asgari Ücret Komisyonu toplanmadan önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çalışanların nabzını tutmaya başladı. Asgari ücretliye de refah payı geliyor.

Çalışma başlatıldı, asgari ücrete de geliyor! Yılda 2 kez artırılması gündemde... - Sayfa 2

ZAM ORANINDA REFAH PAYI DA EKLENECEK
Asgari Ücret Komisyonu, 3 hafta sonra toplanıyor. İşçinin emekçinin yeni yıldaki maaşının en az 7 bin 500 TL olması bekleniyor. Bu da en az yüzde 38 zam anlamına geliyor. 

Çalışma başlatıldı, asgari ücrete de geliyor! Yılda 2 kez artırılması gündemde... - Sayfa 3

Belirlenecek zam oranına refah payının da eklenmesi gündemde. Kulislerden sızan bilgiye göre emekli ve memur için refah payı oranı 5 ila 10 orasında değişiyordu, bu oranın asgari ücretliye de uygulanması bekleniyor.

Çalışma başlatıldı, asgari ücrete de geliyor! Yılda 2 kez artırılması gündemde... - Sayfa 4

Show Haber'in haberine göre Asgari ücret artışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın refah payı dokunuşu yapması bekleniyor.