Çalışan herkesi ilgilendiriyor: Fesih yasağı uzatıldı işte son tarih...

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını nedeniyle işverenlerin işçinin sözleşmesini feshi yasaklandı. Fesih yasağı 17 Mart 2021'e kadar uzatıldı. Ancak birtakım istisnalar getirildi ve fesih yasağının kapsamı bir ölçüde daraltıldı.

Çalışan herkesi ilgilendiriyor: Fesih yasağı uzatıldı işte son tarih... - Sayfa 1

Salgınla birlikte yürürlüğe konulan temel uygulamalardan biri de işverenler tarafından iş sözleşmelerinin feshinin yasaklanması ve bu yasakla bağlantılı tek taraflı ücretsiz izin uygulama hakkı oldu. 

120
Çalışan herkesi ilgilendiriyor: Fesih yasağı uzatıldı işte son tarih... - Sayfa 2

Fesih yasağı işverenin kanunda sayılan durumlar dışında işçilerin iş sözleşmelerini feshetmesini engellemek amacıyla yürürlüğe konuldu.
 

220
Çalışan herkesi ilgilendiriyor: Fesih yasağı uzatıldı işte son tarih... - Sayfa 3

Fesih yasağı 17 Mart 2021’e kadar uzatıldı. Ancak birtakım istisnalar getirildi ve fesih yasağının kapsamı bir ölçüde daraltıldı. İşveren ancak ahlak ve iyi niyet kurallarına uyulmaması durumunda fesih yapabiliyor.

320
Çalışan herkesi ilgilendiriyor: Fesih yasağı uzatıldı işte son tarih... - Sayfa 4

17 Mart'a uzatıldı
4857 sayılı İş Kanunu’na geçici madde 10 ile eklenen fesih yasağı, bu yasağa bağlı olarak işverene tanınan tek taraflı ücretsiz izne gönderme hakkı ve 4447 sayılı kanuna yapılan ekleme ile bu şekilde ücretsiz izne gönderilen işçilere ödenen nakdi ücret desteği 17 Nisan 2020’de yürürlüğe girdi.

420