Çağla Tuğaltay cinayetinde yeni gelişme

Şişli’de 5 Haziran 2000’de boğazından bıçaklanarak öldürülen 12 yaşındaki Çağla Tuğaltay’ın katilinin eşgali belli olacak. Genç kızın tırnak arasında katile ait olduğu düşünülen doku örnekleri yeniden Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. SNP tekniğiyle katilin, saç, göz ve ten rengi ortaya çıkarılacak.

Çağla Tuğaltay cinayetinde yeni gelişme - Sayfa 1

CNN TÜRK İstihbarat Şefi Nihat Uludağ’ın özel haberine göre, Çağla Tuğaltay henüz 12 yaşındayken okul dönüşü evinde boğazından bıçaklanarak öldürüldü.

Çağla Tuğaltay cinayetinde yeni gelişme - Sayfa 2

KATİLİN DOKU ÖRNEKLERİNE ULAŞILDI

2013 yılında yapılan çalışmalarda Çağla Tuğaltay’ın sol er tırnaklarında bir erkeğe ait doku örnekleri bulundu. Şüphelilerden alınan kan örneklerinde bu doku hiç kimse ile örtüşmedi.

Çağla Tuğaltay cinayetinde yeni gelişme - Sayfa 3

ZAMAN AŞIMI UZATILDI

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, zaman aşımına uğramak üzere olan Hande Çingitaş ve Çağla Tuğaltay dosyalarını yeniden çalışmaya başladı. Hande Çingitaş’ın üvey annesi ve babası cinayet zanlısı olarak tutuklandı. Şimdi de Çağla’nın katilinin bulunması için çalışmalar yoğunlaştırıldı.

Çağla Tuğaltay cinayetinde yeni gelişme - Sayfa 4

KATİLİN EŞGALİ SNP KİTİYLE BELİRLENECEK

Cinayet Bürosu ekipleri, 2013 yılında Çağla Tuğaltay’ın sol el tırnaklarından alınan ve katile ait olduğu değerlendirilen doku örneklerini yeniden İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderdi. SNP (Single Nucleotide Polymarophisms) testiyle. Katilin, saç rengi, göz rengi ve ten rengi belli olacak. Böylece Çağla Tuğaltay’ın katilinin kısmi eşgali de belirlenmiş olacak.