"Bugün bir felaketin tam ortasındayız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, COVID-19 salgınını kontrol altına alabilmek için ek tedbirler alındığını açıkladı. Alınan önlemlerin Türkiye’de yayılma hızını yavaşlatmaya yetecek mi? sorusu akıllarda. Yeni Şafak yazarı Hasan Öztürk “Alınan tedbirlerin yeterli olmadığını hepimiz biliyoruz. Hükümetin yetkili organları da biliyor” deyip ekledi: Ne ki “Ekonominin kapanması; Türkiye’yi kapatır” gerçeği ile de karşı karşıyayız. O yüzden iktidar vatandaşın sorumluluklarını hatırlatıyor sürekli.

"Bugün bir felaketin tam ortasındayız" - Sayfa 1

Yeni Şafak yazarı Hasan Öztürk, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında Türkiye’nin bir felaketin ortasında olduğunu söylerken “Vaka sayımızı açıklayamıyoruz bile” dedi. Öztürk, alınan tedbirlerin yeterli olmadığını da dile getirdi.

"Bugün bir felaketin tam ortasındayız" - Sayfa 2

Öztürk, bugünkü köşe yazısında Türkiye’de hızla artan Kovid-19 rakamlarıyla ilgili yazdı:

Bugün bir felaketin tam ortasındayız. Günlük vefat sayımız 100’ü geçti. Vaka sayımızı açıklayamıyoruz bile..! Ağır hasta sayımız katlandı. Hastanelerimizin yoğun bakım üniteleri ağzına kadar doldu. Vakaların çoğu evde filyasyon ekiplerinin kapılarını çalıp “ilaçlarını” vermesini bekliyor. Evlerindeki pozitif vakalarımız her gün “iyiyim” ya da “bugün durumum daha kötü” diye yakınlarına haber salmakta.

"Bugün bir felaketin tam ortasındayız" - Sayfa 3

Hükümetin aldığı tedbirlerin yeterli olmadığını dile getiren Öztürk, şunları söyledi:

Hükümet yeni tedbirler aldı. Bugünden itibaren uygulanmaya başlayacak. Ama soru şu: Alınan yeni “kapanma tedbirleri” yeterli mi? Aslını sorarsanız yeterli olmadığını hepimiz biliyoruz. Hükümetin yetkili organları da biliyor.

"Bugün bir felaketin tam ortasındayız" - Sayfa 4

Ne ki “Ekonominin kapanması; Türkiye’yi kapatır” gerçeği ile de karşı karşıyayız. O yüzden iktidar vatandaşın sorumluluklarını hatırlatıyor sürekli. Bir ülkenin vatandaşı olarak üzerimize bir ödev olan sorumluluklarımızı… “Maske, mesafe ve temizlik” diyerek başlayan cümleler, “Toplu düğünler, toplu yemekler, toplu taziyeler yapılmamalı” diye verilen öneriler hep vatandaşa “ödevi”ni hatırlatmak maksatlı.