Bu 8 besini tüketirken dikkat! En riskli yiyecekler belli oldu

Bu besinlerin pek çoğunu sağlıklı olarak biliyorsunuz değil mi? Ancak severek tükettiğimiz bu besinlerin bazıları hastalıklara veya ani ölümlere neden oluyor. ABD'nin Gıda ve İlaç İdaresi (Food and Drug Administration) risk grubundaki yiyecekleri açıkladı. Ve sonuçlar hayli şaşırtıcı. İşte doğru tüketilmediği zaman risk unsuruna dönüşen o besinler...

Bu 8 besini tüketirken dikkat! En riskli yiyecekler belli oldu - Sayfa 1

ABD'nin Gıda ve İlaç İdaresi (Food and Drug Administration) risk grubundaki yiyecekleri açıkladı. Günlük olarak tükettiğimiz ve faydaları saymakla bitmeyen yumurta, yeşil sebzeler ve kahvenin bile potansiyel riskli besinler olduğu ortaya çıktı. 

140
Bu 8 besini tüketirken dikkat! En riskli yiyecekler belli oldu - Sayfa 2

Araştırmalar, bu besinlerin doğru tüketilmediği zaman zehir saçtığını söylüyor. İşte tüketirken dikkat edilmesi gereken potansiyel riskli 8 besin.
 

240
Bu 8 besini tüketirken dikkat! En riskli yiyecekler belli oldu - Sayfa 3

İSTİRİDYE

İstiridye en lüks yiyecekler arasında yer alıyor. İstiridyeler, okyanus tabanına yapışıp sudaki planktonları süzerek beslenirler. Eğer filtreledikleri su kirliyse, İstiridyenin kendisi de kirlenmiş olur. Yakalanıp servis edilme sürecinde de doğru adımların izlenmesine dikkat etmek gerekiyor. Örneğin az piş ya da çiğ tüketildiğinde ciddi rahatsızlıklara neden olabiliyor. İstiridye tüketmek istiyorsanız hijyenine güvendiğiniz bir restorana gitmelisiniz.

340
Bu 8 besini tüketirken dikkat! En riskli yiyecekler belli oldu - Sayfa 4

SOSİS

Yapılan araştırmalara göre, sosis çocuklarda boğulma tehlikesi yaratıyor. 10 yaş altı çocuklarda görülen beslenmeye bağlı boğulmaların yüzde 20'si sosisler yüzünden meydana geliyor.

440