Brokoli tüm kanser türlerine karşı koruyor!

Son yıllarda en önemli sağlıklı gıda gelişmelerinden biri olan brokoli filizinin, yoğun vitamin ve minerallerin yanısıra çok güçlü anti-kanserojen madde olan “Sulphoraphane” içermesiyle en güçlü kanser savaşçısı bitkilerden biri olduğu belirtildi.

Brokoli tüm kanser türlerine karşı koruyor! - Sayfa 1

Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, “Diyette düzenli brokoli tüketimi kanser, diyabet, kalp hastalığı, yüksek tansiyon, yüksek kolesterol gibi rahatsızlıkları azaltmaya ve önlemeye yardımcıdır. 1 bardak çiğ brokoli günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 153’ini, folat ihtiyacının yüzde 14’ünü, A vitamini ihtiyacının yüzde 11’ini ve diyet lifi ihtiyacının da yüzde 9’unu karşılar” dedi. Yıldırım, brokolinin faydaları hakkında şu bilgileri verdi:

113
Brokoli tüm kanser türlerine karşı koruyor! - Sayfa 2

-K vitamini: Kanın pıhtılaşması için gerekli birçok proteinin çalışması için gereklidir.
-C vitamini: Vücudun doku ve kemik yapısında olan kollajenin yapımı için gereklidir. Yaraların iyileşmesini sağlar. Çok güçlü bir antioksidandır ve serbest radikal hasarına karşı vücudu korur. 

213
Brokoli tüm kanser türlerine karşı koruyor! - Sayfa 3

-Lif: Yüksek lif içeren diyetler sağlıklı bir sindirim sistemi oluşturur. Aynı zamanda kolesterolün düşürülmesine de yardımcıdır.
-Potasyum: Sinirlerin iletimi ve kalbin kasılma fonksiyonları için gerekli bir mineral ve elektrolittir.

313
Brokoli tüm kanser türlerine karşı koruyor! - Sayfa 4

-Folat: Vücutta yeni hücrelerin üretimi ve korunması için gereklidir.
-Lutein: Yaşa bağlı makula dejenerasyonu ve katarakt oluşum riskini yavaşlatabilir.

413