Bozcaada, günübirlikçilerin ilçeye alınmamasını tartışıyor

Çanakkale'nin Kuzey Ege Denizi’ndeki turizm cenneti Bozcaada, alınan sıkı önlemler neticesinde şu ana kadar koronavirüs vakasının rastlanmadığı bir ada olmayı başardı. Bozcaada’da normalleşme süreciyle ilgili geniş katılımlı toplantılar devam ederken, önerilerin yer aldığı taslak plan kamuoyu ile paylaşıldı. Nihai karar, bu hafta içinde Kaymakam İbrahim Gültekin başkanlığında yapılacak toplantıda verilecek.

Bozcaada, günübirlikçilerin ilçeye alınmamasını tartışıyor - Sayfa 1

Bozcaada; pandeminin başlaması ile birlikte gemi seferlerinin azaltılması, işletmelerin  ve otellerin kapatılması, sosyal mesafenin korunması gibi alınan önlemlerle şu ana kadar Covid-19 vakası yaşanmadan bu günlere ulaştı. 

Bozcaada, günübirlikçilerin ilçeye alınmamasını tartışıyor - Sayfa 2

Ancak her yaz konaklamalı ve günübirlikçi binlerce turisti ağırlayan Bozcaada’nın yatak ve sandalye kapasiteleri, koronavirüs nedeniyle 1.5 metrelik sosyal mesafe kuralının da uygulanacağı düşünülerek, yaklaşan turizm sezonu öncesi kararlar yeniden gözden geçirilmeye başlandı.

Bozcaada, günübirlikçilerin ilçeye alınmamasını tartışıyor - Sayfa 3

Bozcaada’da 4 bin 361 yatak, 7 bin 706 da sandalye kapasitesi bulunuyor. Ancak, koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle bu kapasitelerin yarı yarıya düşecek olması adadaki yetkilileri çözüm arayışına itti. Bozcaada Kaymakamlığı, Bozcaada Belediye Başkanlığı, Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği (BOZTİD), sivil inisiyatifler, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşların katıldığı toplantılarda, Bozcaada’daki yaz turizmi için normalleşme planının nasıl olacağı masaya yatırıldı. Hazırlanan taslak plan, Bozcaada Belediye Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından kamuoyu ile paylaşıldı.

Bozcaada, günübirlikçilerin ilçeye alınmamasını tartışıyor - Sayfa 4

ÇADIR KURMANIN YASAKLANMASI İSTENDİ

Normalleşme Taslak Planına göre gündeme gelen öneriler şu şekilde yer aldı: