Bozcaada, Avrupa’nın en güzel 10 adasından biri seçildi

Çanakkale’nin Kuzey Ege Denizi’ndeki turizm cenneti Bozcaada, Seyahat Dergisi Condé Nast Traveler’ın (CNT) düzenlediği ankette, Avrupa’nın en güzel 10 adasından biri seçildi. İlk 10 ada arasında Türkiye’den sadece Bozcaada yer aldı. Bozcaada daha önce de, New York Times, Business Insider, New York Times Magazin ve Amerikan Forbes Dergisi tarafından da tatilcilere tavsiye edilmişti.

Bozcaada, Avrupa’nın en güzel 10 adasından biri seçildi - Sayfa 1

Turkuaz renginde, ince kumuyla Bozcaada'nın bakir koyları arasında yer alan Akvaryum Plajı, geçen yıl The Guardian Gazetesi’nin seyahat yazarları tarafından Avrupa'nın en temiz 30 plajından birisi olarak gösterilmişti. 

115
Bozcaada, Avrupa’nın en güzel 10 adasından biri seçildi - Sayfa 2

Ada, önceki yıllarda ise, New York Times, Business Insider, New York Times Magazin ve Amerikan Forbes Dergisi tarafından tatilcilere tavsiye edilmişti. Bozcaada şimdi de, Seyahat Dergisi Condé Nast Traveler’ın düzenlediği ankette, Avrupa’nın en güzel 10 adasından biri seçildi.  

215
Bozcaada, Avrupa’nın en güzel 10 adasından biri seçildi - Sayfa 3

"2020 Readers' Choice Awards" anketinin sonuçlarına göre listeye en çok Yunan adaları girdi. Türkiye’den ise, sadece Bozcaada ilk 10’da yer aldı. Listenin 9’uncu sırasında yer bulan Bozcaada, doğal güzelliklerinin yanı sıra, bakir koyları, plajları, üzümü ve şarabı ile son yıllarda adından sıkça söz ettirmeyi başardı. Bozcaada, uzun yıllardır Dünya ve Avrupa sıralamalarında en iyi adalar arasında gösteriliyor.

315
Bozcaada, Avrupa’nın en güzel 10 adasından biri seçildi - Sayfa 4

Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Erkan Yavuz, “Tabi ki bu bizim için gurur verici. Bozcaada zaten tarihi, kültürel mirası ve bakirliği ile bunu hak ediyor. 

415