Boşa akan çeşmeyi kapatana hediye verdi

Kahramanmaraş'ta esnaf Erdal Kanbur, kuraklığa dikkat çekmek için cadde üzerinde açık bıraktığı çeşmeyi kapatanlara gül ve hediye verdi. Kanbur, "Herkesin suyu idareli kullanması lazım" dedi.

Boşa akan çeşmeyi kapatana hediye verdi - Sayfa 1

Kahramanmaraş'ta kuraklığa dikkat çekmek, suyu tasarruflu kullanmaya dikkat çekmek adına bir farkındalık çalışması yapıldı. 

Boşa akan çeşmeyi kapatana hediye verdi - Sayfa 2

Erdal Kanbur, dondurmacılık yaptığı Trabzon Caddesi'nde bir hayrat çeşmesinin musluğunu açık bırakıp iş yerine döndü. Caddeden geçen bazı vatandaşlar boş akan suyu görmezken, bazıları çeşmeye kapatıp suyun boşa akmasını önledi.

Boşa akan çeşmeyi kapatana hediye verdi - Sayfa 3

Erdal Kanbur çeşmeyi kapatanlara duyarlılıklarından teşekkür edip, iş yerine davet ederek gül ve hediye verdi. Çeşmeyi kapatanlar ise hediye karşısında şaşkınlık yaşadıklarını belirterek bugünlerde suların boşa akıtılmaması gerektiğini söyledi.

Boşa akan çeşmeyi kapatana hediye verdi - Sayfa 4

Kuraklığa ve su israfına dikkat çekmek istediğini anlatan esnaf Erdal Kanbur, "Ben çocukluğumdan beri böyle bir kurak mevsim yaşamadım. Kahramanmaraş, suları bol bir şehir olmasına rağmen buradaki barajlarda bile su seviyesi düştü.