için kaldı

Erdoğan'dan seçim açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal D ve CNN Türk ortak yayınında Fulya Kalfa moderatörlüğünde Ahmet Hakan, Hande Fırat, Abdulkadir Selvi ve Zafer Şahin'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Erdoğan'dan seçim açıklaması

Erdoğan'ın 'Cumhurbaşkanı Özel Yayını'ndaki açıklamalarından öne çıkan satır başları:

"ASRIN FELAKETİ BİZİM İÇİN BİR MİLAT"

Öncelikle günümüzün en önemli başlığı. Asrın felaketi bizim için bir milat. Bunu da daha önce ifade ettik. Hayatını kaybeden vatandaşlarıma Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza şifa diliyorum. Kararlı adımlar atmamız şart. İktidara gelmeden önce eğitim ve sağlık başlıklarını art arda koyduk. Şehir hastanelerimizle örnek ülke haline geldik. Daha güçlü adımlar atmamız gerekiyor. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızı sağlam konutlara yerleştirmemiz gerekiyor. Dikey mimariye hep karşı çıktım. Hep yatay mimariyi savundum. Artık vatandaşlarımız da bizim bu tezimi kabullenir duruma geldi. Yapımına başladığımız konut sayısı 100 bine ulaştı. 359 bin konutu 1 yıl içerisinde tamamlayacağız. Bir kısmı bayrama kadar tamamlayacağız. Devletimiz 50-60 gün içerisinde konutları teslim etme tezini Van, Bingöl, İzmir, Antalya, Elazığ, Muğla ve Karadeniz'de ispat etti. Biz bunu ispat etmiş iktidarız. Söz verdiysek yaparız.

"BU İŞİN İMAR AFFI OLMAZ"

Kanal İstanbul'la beraber rezerv yerler ortaya çıkacak. Oralarda konut inşaatları başlayacak. Kentsel dönüşümü kabul edenlere oralardan yer vereceğiz. İmar Affı ile ilgili yeni dönemde çalışma yapacağız. Katalog suçların içerisinde yerini alacak. Bu işin affı maffı olmaz. Benim belediye başkanlığımda İstanbul'a giriş için vize demiştim. Bunlar dünyayı tanımıyorlar. Londra'da bu uygulanıyor. Adeta vizeye tabii, belli ücrete tabi. Şimdi İstanbul 16 milyon oldu. O dönem bunu söyleyenler şehircilik nedir, göç nedir bunlardan haberleri yoktu. O gün bizim iddialarımız şimdi haklılığı getirdi. O zaman dediklerimize saygı duyulmuş olsaydı planlamalarımız daha güçlü olacaktı. Vizeye tabi oldukları için herkes rahat giremeyecekti. Şimdi öyle olmadığı için herkes geliyor giriyor. Kaçak yapılaşma da var. O da tehdit ediyor. Zemin etütleri yapılmıyor. Ya da yapanlar dikey mimariye rant vuruyor. Rezerv şehir, mevcudu bir yerden bir yere nakil ederek, o mevcudun da zemin tahlillerini yapıp oralara müdahale. Avcılar aslında sağlam bir zemin değildir. Tehdit eden bir zemin. Beylikdüzüne doğru tehlikeli yerler. Denize yakın yerler sıkıntılı yerler. Zemin etütlerini yapmak suretiyle yapılanmaya gidilip kentsel dönüşüm yapılıp. Nüfus seyreltmesi şart. Onu yaparsak kendimizi sağlama alırız.

"CHP, 'IMF İLE YENİDEN İLİŞKİ KURULMALI' DİYE PROPAGANDA YAPTI"

Göreve geldiğimizde 23,5 milyar dolar IMF'e borcumuz vardı. IMF temsilcileriyle CHP yöneticileri otelde konuştu. 2013 yılında bu borcu sıfırladık ve IMF'yi gönderdik. O masanın etrafında olanlardan bir tanesi benimle Davos'a gelmişti. O zamanki IMF'nin başında olan zatla bir görüşme yaptık. Dedim ki 'memurlarınızı gönderebilirsiniz ama bize yön veremez. Türkiye'yi yöneten benim, siz değilsiniz'. 2013'te bitirip gönderdik. Ondan sonra CHP kaç kere IMF ile ilişkiler yeniden kurulmalı diye propaganda yaptı. Kurduk mu? Hayır. Asla da tavsiye etmem. O zaman 27.5 milyar Merkez Bankası döviz rezervimiz vardı. Başkanlığım döneminde 135 milyar dolara kadar yükselttik. Şuan yeniden 3 haneli rakamlara döndük. O rakamları yeniden yakalayacağız. Merkez Bankamız muhtaç değil. Finansı yönetir durumda. Verim ekonomisinin olduğu bir kabinenin icraatı bunlar.

"VATANDAŞLARIMIZ BU SEÇİMİN ÖNEMİNİ KAVRADI"

Parti olarak 21 yılda girdiğimiz 15 seçimin hepsini önemli gördük. Karşımda olan beyefendi hepsinde mağlup oldu. bu yenilgilere rağmen doymadı devam ediyor. Bu yenilgiler bazılarını çizgiye çekmiyor. 14 Mayıs seçimleri, Türkiye Yüzyılı vizyonuna ulaşmak için önemli. Son 21 yılda elde ettiği kazanımları heba etmek isteyen bir güruh var. Muhalefet. İdeali olmayan bu güruhun tek hayali vizyonumuzu hayata geçirmeye engel olmak. Vatandaşlarımız da bu seçimin önemini kavradı. 

"EV HANIMLARININ SİGORTALILIĞI İLE İLGİLİ ADIMLAR ATACAĞIZ"

Aile Koruma Kalkanı programı yenilikçi mekanizmalarımızdan sadece biri. İlk aşamalarını zaten başlattık. Daha derli toplu programı büyütüyoruz. Her aileden en az bir kişiye iş imkanı sunacağız. En az 3 çocuk diyorum. Bu demek oluyor ki ailelerde çocuk sayısı artacak. Her alanda ailelere maddi katkı vereceğiz. Amacımız aile birliğini korumak. Ev hanımlarına yönelik planlarımız var. Ev hanımlarının sigortalılığı konusunda atacağımız adımlar olacak. Emeklilik primlerinin bir kısmını biz ödeyeceğiz. Aile bizim kutsalımız. Anayasal değişiklik yapacak kadar sahip çıkıyoruz. Bu alandaki kazanımlardan geri gitmek mümkün değil. LGBT gibi sapkın akımların varlık göstermesine izin vermeyeceğiz. Bay bay Kemal yalanlarla kadınları kandırmaya çalışıyor. Kadın haklarını savunmaya kendi parti teşkilatlarındaki kadınların haklarını savunmakla başlayabilir. Şu an kaç kadın milletvekili var?

Kaynak: Milliyet

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER