için kaldı

ABD'de işsizlik beklentilerin üzerinde geldi

ABD'de tarım dışı istihdam, şubatta 379 bin kişi artarak beklentileri geride bırakırken, işsizlik oranı yüzde 6,2'ye geriledi. Tarım dışı istihdam rakamlarına ilişkin geçen yılın aralık ve ocak verilerinde ise revizyona gidildi. Buna göre, geçen yıl aralıkta tarım dışı istihdamdaki azalış 227 binden 306 bine, ocak ayı verisindeki artış ise 49 binden 166 bine revize edildi.

BORSAMATİK BORSAMATİK
ABD'de işsizlik beklentilerin üzerinde geldi

ABD'de tarım dışı istihdam, şubatta 379 bin kişi artarak beklentilerin üzerinde yükseliş gösterdi.

ABD Çalışma Bakanlığı, şubat ayına ilişkin istihdam raporunu açıkladı. Buna göre, ülkede tarım harici sektörlerde istihdam, şubatta 379 bin kişi arttı. Piyasa beklentilerinin üzerinde artış gösteren tarım dışı istihdam verisinin, söz konusu dönemde 182 bin kişi artması öngörülüyordu.

COVID-19 salgınında artan vaka sayıları ve sıkılaştırılan önlemlerin etkisiyle geçen yılın sonunda azalış gösteren istihdam, ocak ayının ardından şubatta da COVID-19 bulaşan kişi sayısının azalması, salgına karşı alınan önlemlerin gevşetilmeye başlanması, aşılama çalışmaları ve hükümetin sağladığı desteklerin etkisiyle toparlanma sinyali verdi.

Bu dönemde istihdam artışının en çok görüldüğü sektör, eğlence ve konaklama oldu. Geçici yardım hizmetleri, sağlık hizmetleri, sosyal yardım, perakende ticaret ve imalatta da düşük de olsa istihdam kazanımı kaydedildi. Eğitim, inşaat ve madencilik sektörlerinde ise istihdam kaybı yaşandı.

Tarım dışı istihdam rakamlarına ilişkin geçen yılın aralık ve ocak verilerinde ise revizyona gidildi. Buna göre, geçen yıl aralıkta tarım dışı istihdamdaki azalış 227 binden 306 bine, ocak ayı verisindeki artış ise 49 binden 166 bine revize edildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER