Borcu olanlar dikkat! Yapılandırma geliyor

Son dakika gelen habere göre borçların yapılandırılmasıyla ilgili kanun teklifi Meclis’e sunuldu. Yapılandırma kapsamı içinde sosyal güvenlik ile genel sağlık sigortası prim borçları da bulunuyor. İşte ayrıntılar...

Borcu olanlar dikkat! Yapılandırma geliyor - Sayfa 1

Yapılandırma kapsamı içinde sosyal güvenlik ile genel sağlık sigortası prim borçları da bulunuyor. 2020’nin kasım ayında çıkan kanun ile vergi ve sigorta prim borçları için kapsamlı yapılandırmaya gidilmişti.
 

118
Borcu olanlar dikkat! Yapılandırma geliyor - Sayfa 2

Hürriyet'ten Noyan Doğan'ın yazısı: 
Yapılandırma imkanından, sigorta prim borcu olan 1.5 milyona yakın kişi yararlanmıştı. Şimdi ise Meclis’e prim borçlarının yapılandırılmasına imkan tanınan yeni bir kanun teklifi sunuldu. Bağ-Kur’lusundan işçi statüsünde çalışana, isteğe bağlı sigortası olanlardan genel sağlık sigortası kapsamında prim borcu olanlara kadar birçok kesimin sosyal güvenlik borçları yeniden yapılandırılacak.

218
Borcu olanlar dikkat! Yapılandırma geliyor - Sayfa 3

Böylece hem daha önceki yasadan yararlanamayanlar hem de önceki yasadan yararlanıp da borçlarını yapılandırmak için başvuran, ancak salgın nedeniyle borçlarını ödeyemeyenlere yeni bir imkan daha tanınmış olacak. Peki, yapılandırma kapsamına hangi borçlar giriyor ve kimler, nasıl borçlarını yapılandıracak?
 

318
Borcu olanlar dikkat! Yapılandırma geliyor - Sayfa 4

KİMLER, NASIL YARARLANACAK? 
- Sosyal güvenlik sigorta primleri, topluluk sigortası primleri, emeklilik keseneği, işsizlik sigortası primleri, genel sağlık sigortası, sosyal güvenlik destek primi ile bu borçlara ait gecikme zammı, cezası ve faizi yeniden yapılandırılacak.

418