Borcu olanlar dikkat! O tarihe kadar ödeyene faiz yok

Prim borçlarının yeniden yapılandırılması için peş peşe çıkartılan kanunlarla ödeme kolaylığı sağlandı. Son olarak, geçen yıl çıkartılan kanun kapsamında yapılandırma başvurusunda bulunduğu halde söz verdiği peşin ödemeyi yapamayan veya taksitleri ödemeyenlere 28 Şubat’a kadar ödeme imkânı sağlandı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK),çıkardığı genelge ile uygulamanın nasıl olacağına açıklık getirdi.<br />

Borcu olanlar dikkat! O tarihe kadar ödeyene faiz yok - Sayfa 1

Prim borçlarının yeniden yapılandırılması için peş peşe çıkartılan kanunlarla ödeme kolaylığı sağlandı. Son olarak, geçen yıl çıkartılan kanun kapsamında yapılandırma başvurusunda bulunduğu halde söz verdiği peşin ödemeyi yapamayan veya taksitleri ödemeyenlere 28 Şubat’a kadar ödeme imkânı sağlandı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK),çıkardığı genelge ile uygulamanın nasıl olacağına açıklık getirdi.

110
Borcu olanlar dikkat! O tarihe kadar ödeyene faiz yok - Sayfa 2

Prim borçlarının 28 Şubat’a kadar ötelenmesi hakkından, 27 Ağustos 2018 tarihine kadar 7103 sayılı Kanun kapsamında yapılandırma başvurusunda bulunanlar yararlanacak. Başvuru yapılmasına rağmen yapılandırma kapsamına alınmayan veya 31 Aralık 2018 tarihinden sonra tebliğ edilen 2018 Mart ve öncesine ait borçlar, yeniden yapılandırma kapsamına dahil edilmeyecek.

210
Borcu olanlar dikkat! O tarihe kadar ödeyene faiz yok - Sayfa 3

Yapılandırma başvurusunda bulunduğu halde 28 Aralık 2018 tarihi itibarıyla ödenmesi gereken tutarları süresinde ödemeyerek veya eksik ödeyerek yapılandırması bozulanlar, söz konusu tutarları, ödemeleri gerektiği tarihten ödeme tarihine kadar geçen süre için geç ödeme zammı ile birlikte 28 Şubat 2019 tarihine kadar ödemeleri halinde, yapılandırma haklarından yararlanmaya devam edecekler.

310
Borcu olanlar dikkat! O tarihe kadar ödeyene faiz yok - Sayfa 4
AYLIK YÜZDE 2 GEÇ ÖDEME ZAMMI

Son ödeme tarihi 31 Ağustos 2018 olan birinci taksit ödemelerine, 8 Eylül 2018’den; son ödeme tarihi 31 Ekim 2018 olan ikinci taksit ödemelerine ise 1 Kasım’dan geçerli olmak üzere ödeme tarihine kadar aylık yüzde 2 oranında geç ödeme zammı eklenecek.
410