Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan gündemden düşmüyor! AK Partili meclis üyelerine çay fırlattı

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, mültecilerle ilgili yaptığı açıklamaları henüz gündemdeki yerini kaybetmeden bu sefer başka bir olayla gündeme geldi. Meclis toplantısında AK Partili üyelere sinirlenen Özcan, "Sizi Cumhurbaşkanı gibi mi sakinleştireyim? Alın o zaman size çay!" diyerek meclis üyelerine çay fırlattı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan gündemden düşmüyor! AK Partili meclis üyelerine çay fırlattı - Sayfa 1

Bolu Belediyesi Ağustos ayı ilk oturumu Bolu Belediyesi’nin meclis salonunda gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin görüşüldüğü meclis toplantısının sonunda Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kentte yaşayan yabancı uyruklu kişilerin su faturası ve katı atık vergisi ücretlerine 10 kat zam yapılmasıyla ilgili önergeyi meclis üyelerinin oylarına sundu. 

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan gündemden düşmüyor! AK Partili meclis üyelerine çay fırlattı - Sayfa 2

Oy çokluğuyla kabul edilen önerge, Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edildi. Yabancı uyruklu kişilere verilmesi önerilen su zammıyla ilgili karar, bir sonraki belediye meclisi toplantısında oylanacak.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan gündemden düşmüyor! AK Partili meclis üyelerine çay fırlattı - Sayfa 3

'BANA IRKÇI VE FAŞİST DİYENLER ASLINDA VATAN HAİNİNİN BİZZAT KENDİSİDİR'

Oylama öncesi konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile yabancıların eşit haklarda olmadığını ifade ederek, "Sözlerimin tamamının arkasındayım. Bana ırkçı ve faşist diyenlere sesleniyorum. Hadi oradan, siz kimsiniz diyorum. Bu ülkenin bekasını düşünen vatandaşlar da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tıpkı benim gibi vatanseverdir. Bana ırkçı ve faşist diyenler aslında vatan haininin bizzat kendileridir. Bu teklifim Anayasaya, yasalara, yönetmeliklere aykırı bir yanı yoktur. Bunu hukukçu olarak söylüyorum. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile yabancılar bu ülkede aynı haklara sahip olamazlar. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda bahsedilen eşitlik ilkesi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları açısından geçerlidir. Yabancılar ve vatandaşlar eşit haklara sahip olamazlar" dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan gündemden düşmüyor! AK Partili meclis üyelerine çay fırlattı - Sayfa 4

'GELDİKLERİ GİBİ GİDECEKLER'

Başkan Özcan, yabancı uyruklu kişileri kendisinin Bolu'ya davet etmediğini belirterek, "Ben sizi Bolu'ya davet etmedim. Benden önceki belediye başkanı da davet etmedi. Sizi devlet de doğrudan Bolu'ya göndermedi. Siz bir tercih yaptınız. Geldiniz Bolu'ya yerleştiniz. Bu tercihse Bolu'ya yerleşmek, nasıl Bodrum'da 1 TL'lik suyu 10 TL'ye içiyorsan, Bolu'da kalmak da bir tercihtir. Kalırsanız bu tür uygulamaların muhatabı olabilirsiniz. Bu tür uygulamaları yapmayan belediyelere gitmek isterseniz buyurun. Taşınmanıza da yardımcı oluruz. Benim bu konudaki son sözüm şudur; geldikleri gibi gidecekler" diye konuştu.