Boğaz ağrısına ne iyi gelir?

Boğaz enfeksiyonları günümüzde sıklıkla rastlanan ve kalıcılığı uzun süren hastalıklardan biri. Boğaz enfeksiyonlarından korunmak için doğal besinlerin gücünden yararlanmak gerektiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci Arpacı, boğaz ağrısını gidermeye yönelik önerilerde bulundu.<br /> <br /> <strong>İşte boğaz ağrılarına ve enfeksiyonlarına iyi gelen besinler...</strong><br />

Boğaz ağrısına ne iyi gelir? - Sayfa 1

Boğaz enfeksiyonları günümüzde sıklıkla rastlanan ve kalıcılığı uzun süren hastalıklardan biri. Boğaz enfeksiyonlarından korunmak için doğal besinlerin gücünden yararlanmak gerektiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci Arpacı, boğaz ağrısını gidermeye yönelik önerilerde bulundu.

İşte boğaz ağrılarına ve enfeksiyonlarına iyi gelen besinler...

Boğaz ağrısına ne iyi gelir? - Sayfa 2
Kerevizi çiğ tüketin

Sağlıklı sebzeler arasında bulunan kereviz çiğ tüketildiğinde, boğaz ağrılarının giderilmesinde büyük katkı sağalr. Sert bir sebze olduğu için rendeleyebilir ve üzerine bol limon sıkarak tüketebilirsiniz. Kerevizin yüzde 75'i su, yüzde 25'i liftir, bu yüzden oldukça alkalize edici özelliktedir. Düzenli olarak tüketirseniz boğaz hastalıklarına yakalanma riskini düşürür.
Boğaz ağrısına ne iyi gelir? - Sayfa 3
Karanfil çiğneyin

Boğaz ağrısını hafifletmek için birkaç adet karanfili gün içinde mutlaka çiğneyin. Bu noktada karanfillerin taze olmasına dikkat edin. Bunun dışında sık sık su içmeyi ihmal etmeyin.
Boğaz ağrısına ne iyi gelir? - Sayfa 4
Baharat ve bal karışımı

Zencefil, zerdeçal ve karabiberi, bal ile karıştırarak her sabah 1 tatlı kaşığı tüketmek boğaz ağrısı ve enfeksiyonlarının giderilmesinde yardımcı olur. Bu karışımın ardından hemen su içmeyin.