Bodrum'da yağmurun bilançosu; 131 ev ve iş yerini su bastı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 3 gündür etkili olan kuvvetli yağmur nedeniyle 131 ev ve iş yerini su bastı. Kent merkezinde metrekareye 150, Turgutreis ve Yalıkavak bölgesine 160 kilogram yağış düşerken, belediye ekiplerinin bölgede temizlik ve su tahliye çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bildirildi.

Bodrum'da yağmurun bilançosu; 131 ev ve iş yerini su bastı - Sayfa 1

Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürlüğü'nün uyarısının ardından Bodrum'da pazar günü başlayan yağmur, 3 gün boyunca etkili oldu. Kent merkezinde metrekareye 150, Turgutreis ve Yalıkavak bölgesine ise 160 kilogram yağış düştü. 

115
Bodrum'da yağmurun bilançosu; 131 ev ve iş yerini su bastı - Sayfa 2

Özellikle İslamhaneleri, Yalıkavak, Turgutreis, Mumcular, Sazköy, Dereköy, Koyunbaba ve Peksimet mahallelerinde su baskınları yaşandı. İlçede toplam 131 ev ve iş yerini su bastı, mandalina ve peyzaj bahçeleri su altında kaldı. Evleri hasar gören 7 aile belediye tarafından otele yerleştirildi.

215
Bodrum'da yağmurun bilançosu; 131 ev ve iş yerini su bastı - Sayfa 3

SU TAHLİYESİ YAPILDI, EVLER VE İŞ YERLERİ TEMİZLENDİ

Bodrum Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü ekipleri, iş makineleri ile yollarda toprak kaymalarından kaynaklanan taş ve çamur kalıntılarını temizledi. Su taşkınında ev ve iş yerlerindeki yağmur suları, belediye iş makineleri, vidanjörler ve dalgıç pompalar ile boşaltıldı. Sazköy ve Pınarlıbelen mahallelerinde tıkanan köprü açılarak yol temizlendi. Çiftliklerde mahsur kalan büyükbaş hayvanlar ekiplerce kurtarıldı. Çöp ve ağaç dallarıyla tıkanan mazgallar açıldı.

315
Bodrum'da yağmurun bilançosu; 131 ev ve iş yerini su bastı - Sayfa 4

Koyunbaba Mahallesi'nde 2 istinat duvarı çöktü. Turgutreis- Gümüşlük yolu üzerinde su birikintilerinin yoğun olduğu bölgede çamura saplanan hafif ticari araç kurtarıldı. Güvercinlik Mahallesi'nde ise üzerine ağaç devrilen araçta hasar oluştu. 

415