Bodrum'da yabancı turist hareketliliği başladı

Türkiye önemli turizm merkezlerinden biri olan Muğla'nın Bodrum ilçesinde, yaz sezonuyla birlikte hareketlilik başladı. Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Ömer Faruk Dengiz, "2019 yılı Mayıs ayına göre bu yıl İngiltere'den toplamda 49 bine yakın turistin gelmesiyle birlikte yüzde 19,30 oranında artış gözlemlendi. Aynı döneme göre İrlanda pazarından da yüzde 105 oranında bir artış oldu. Ukrayna pazarında yüzde 95 üzerinde düşüş var. Rusya'da ise 2019 oranı hemen hemen aynı kaldı" dedi.

Bodrum'da yabancı turist hareketliliği başladı - Sayfa 1

Dünya turizm destinasyonları arasından en çok tercih edilen noktalardan biri olan Bodrum'da yabancı turist hareketliliği başladı. Yabancı turistlerin gelmesiyle birlikte özellikle kentin tarihi noktaları başta olmak üzere plajlar, caddeler, eğlence mekanları, çarşı gibi noktalarda yoğunluklar gözlendi. 

110
Bodrum'da yabancı turist hareketliliği başladı - Sayfa 2

2019 yılında mayıs ve haziran ayı içerisinde İngiltere'den kente 41 bin civarında turist gelirken bu rakam aynı dönemde yaklaşık 50 bin sınırına dayandı. Okulların tatil olmasıyla birlikte iç pazarda hareketliliğin başlayacağını ve otellerdeki rezervasyon oranlarının artacağını söyleyen Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, "Otellerdeki doluluk oranı Ramazan Bayramı'nda yüzde 80-90 civarındaydı. 

210
Bodrum'da yabancı turist hareketliliği başladı - Sayfa 3

Haziran olarak değerlendirme yaparsak rezervasyondaki artışlar stabil yani yüksek oranda bir artış gözlemlenmedi. İlerleyen haftalarda biz bunu göreceğiz. Okullar kapandığı zaman iyi bir artış alacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

310
Bodrum'da yabancı turist hareketliliği başladı - Sayfa 4

'ÖNCELİKLE BODRUM'UN ALT VE ÜSTYAPISININ HAZIR OLMASI GEREKİR'

Kentteki alt ve üstyapıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan BODER Başkanı Dengiz, şunları söyledi:

410