Bir kişinin 8 kişiye koronavirüs bulaştırdığı köyde muhtar isyan etti!

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Kalaycıoğlu köyünde yaşayan bir kişiden 8 kişiye koronavirüs bulaştı. 20 kişinin de karantinaya alındığı köyün muhtarı Yalçın Kalaycıoğlu, sosyal medya hesabından tedbirlere uyulması gerektiğini ifade ederek, virüse yakalananların isimlerini paylaştı.

Bir kişinin 8 kişiye koronavirüs bulaştırdığı köyde muhtar isyan etti! - Sayfa 1

Çaycuma’ya bağlı 150 haneli ve yaklaşık 500 kişinin yaşadığı Kalaycıoğlu köyünde yaşayan mobilya fabrikasında çalışan M.B.'nin geçen hafta koronavirüs testi pozitif çıktı. M.B.'nin köyde temas ettiği kişilere de test yapıldı. Filyasyon çalışması sonucunda M.B.'nin eşinin de bulunduğu 8 kişide daha koronavirüs tespit edildi. Virüse yakalanan 3 kişi hastanede, 6 kişi ise evlerinde tedaviye alındı. Testi pozitif çıkan kişilerin temas ettiği 20 kişi ise evlerinde karantina altına alındı. 

110
Bir kişinin 8 kişiye koronavirüs bulaştırdığı köyde muhtar isyan etti! - Sayfa 2

MUHTAR İSYAN ETTİ 

Kalaycıoğlu köyü Muhtarı Yalçın Kalaycıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda virüse yakalanan köylülerin isimlerini paylaşarak, dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi. Alınan önlem ve tedbirlere uyulmadığını söyleyen Kalaycıoğlu, paylaşımına, "Sadece mahallemizde virüs aldı başını gidiyor, lütfen biraz dikkat edelim. Böyle giderse mahallemiz ve köyümüz karantinaya alınacak. Burada, çalışan, işine gidip, ekmek parası kazananlar var, bu bir vebaldir, kimsenin kimseye bunu yapmaya hakkı yoktur" yazdı. 

210
Bir kişinin 8 kişiye koronavirüs bulaştırdığı köyde muhtar isyan etti! - Sayfa 3

VAKA ARTMAMASI İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞIYOR 

Köyündeki mahalleleri gezerek, vatandaşları tek tek uyaran ve karantinadaki kişilerin ihtiyaçlarını kendi aracıyla karşılayan Kalaycıoğlu, kaymakamlık ve jandarmayla irtibatlı olarak özverili çalışmasıyla köyünde daha fazla vaka çıkmaması için çalışıyor. DHA'ya açıklamalarda bulunan Kalaycıoğlu, şunları söyledi:

310
Bir kişinin 8 kişiye koronavirüs bulaştırdığı köyde muhtar isyan etti! - Sayfa 4

"Kolluk kuvvetlerimizle birlikte bizler de uyarılarda bulunuyoruz. Evden çıkmamalarını istiyoruz. İlk başlarda Türkiye'deki gibi duyarsızlık vardı ama şimdi kolluk kuvvetlerinin cezai işlemleriyle birlikte insanlar uymaya başladı. Sadece bir kişiden yayıldı. Köyde yaşayan 1 kişi 8 kişiye bulaştırdı. 

410