Bir ayda mahalleyi sardı! Duvarları fırçayla temizliyorlar

İstanbul Beykoz'daki Akbaba Mahallesi'nde tırtıl istilası yaşanıyor. Yaklaşık bir ay önce yoğun şekilde görülmeye başlayan tırtıllar mahalle sakinlerinin iddiasına göre önce meyve ve fındık ağaçlarını kuruttu, şimdi de bağ bahçede ekili ürünlere dadandı. Mahalleli tırtıldan kurtulmak için kendi imkanlarıyla bahçelerini ilaçlıyor.

Bir ayda mahalleyi sardı! Duvarları fırçayla temizliyorlar - Sayfa 1

AĞAÇLARDA, EVLERİN DUVARLARINDA BİLE VAR
Akbaba Mahallesi yaklaşık bir aydır tırtıl istilasıyla uğraşıyor. Neredeyse mahallenin tamamında yaşayanların evlerinin bahçesi, bostanı ve meyve ağaçları bulunuyor.

110
Bir ayda mahalleyi sardı! Duvarları fırçayla temizliyorlar - Sayfa 2

ÖRÜMCEK AĞI GİBİ AĞAÇLARI SARDILAR
Bahçe içindeki bir iki katlı evlerin duvarlarında bile tırtıllar geziyor. Bölgede bulunan meyve ve fındık ağaçları tırtıllar tarafından sarılmış durumda. Tırtılların yapraklarını yediği ağaçların kuruduğu da görülüyor. Bir örümcek ağı gibi ağaçları saran tırtılların kozaları ise ilginç bir görüntü oluşturuyor.

210
Bir ayda mahalleyi sardı! Duvarları fırçayla temizliyorlar - Sayfa 3

BAHÇELERİNİ KENDİLERİ İLAÇLIYORLAR
Bölgede yaşayanlar ağaçlardan sonra ekinlere, lahanalara da tırtılların dadandığını belirtiyor. Mahallenin muhtarı Yüksel Kılıç ise durumu Beykoz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bildirdiğini belirterek, izin verilen ilaçlarla bahçelerini kendileri ilaçlayarak durumla baş etmeye çalıştıklarını anlattı.

310
Bir ayda mahalleyi sardı! Duvarları fırçayla temizliyorlar - Sayfa 4

Mahallede yaşayan Hüseyin Öztürk ise, "Ağaçlara kurt sardı, kiraz ağacı, erik ağacı, fındık ağacı, hepsinde var. Evlere girmiyor ama evlerin çevresinde, erik ağaçlarında, her şeyde var'' dedi.

410