BioNTech’in üçüncü dozu gerekli mi? Üç farklı araştırma yayımlandı

Koronavirüse karşı düşen antikor seviyeler üzerine üçüncü doz araştırmaları devam ederken Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) bugün, Pfizer - BioNTech aşısının üçüncü dozu üzerine toplanmaya hazırlanıyor. Üçüncü doz ile ilgili daha önce yayımlanan üç rapor ise aşıya ihtiyaç duyulabileceği ve güvenli olabileceği konusundaki düşünceleri daha da güçlendiriyor.

BioNTech’in üçüncü dozu gerekli mi? Üç farklı araştırma yayımlandı - Sayfa 1

Koronavirüs aşısının ilk uygulandığı tarihten bu yana yaklaşık 10 ay geçerken, virüse karşı düşen antikor seviyeleri için içlerinde Türkiye de olmak üzere birçok ülke üçüncü doz uygulamaya başladı.

111
BioNTech’in üçüncü dozu gerekli mi? Üç farklı araştırma yayımlandı - Sayfa 2

Üçüncü doz ile ilgili araştırmalar dünyada devam ederken, Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), bugün Pfizer-BioNTech corona virüs aşısının üçüncü dozunu görüşmek üzere toplanmaya hazırlanıyor.

211
BioNTech’in üçüncü dozu gerekli mi? Üç farklı araştırma yayımlandı - Sayfa 3

Toplantı öncesinde ise, aşının üçüncü dozu ile ilgili, zaman içinde ihtiyaç duyulabileceği ve güvenli olabileceğine dair yayımlanan üç rapor CNN international tarafından incelendi.
 

311
BioNTech’in üçüncü dozu gerekli mi? Üç farklı araştırma yayımlandı - Sayfa 4

FDA’nın bugün görüşmesi beklenen konu ile ilgili araştırmaların ilki İsrail’de gerçekleştirildi.

İsrail'de Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan araştırmada, BioNTech-Pfizer'in geliştirdiği corona virüs aşısının üçüncü dozunun 60 yaş ve üzeri kişilerde enfeksiyona ve hastalığı ağır geçirmeye karşı önemli ölçüde koruma sağladığı ortaya kondu.

411