Biontech aşısının tek dozu iki doza yakın koruma sağlıyor, ikinci doz ertelenebilir!

Dünyanın en önemli bilim dergilerinden New England Journal of Medicine’de yayınlanan araştırmaya göre, Biontech - Pfizer’ın Covid-19 aşısının ikinci dozunun ertelenebileceği açıklandı.

Biontech aşısının tek dozu iki doza yakın koruma sağlıyor, ikinci doz ertelenebilir! - Sayfa 1

Dünyanın en önemli bilim dergilerinin başında gelen New England Journal of Medicine’de yayınlanan ve Kanadalı iki bilim insanının yaptığı araştırmada Biontech - Pfizer Covid-19 aşısının ikinci dozunun ertelenebileceği açıklandı.

Biontech aşısının tek dozu iki doza yakın koruma sağlıyor, ikinci doz ertelenebilir! - Sayfa 2

‘TEK DOZ YÜZDE 92,6 KORUMA SAĞLIYOR’

Prosedürde 21 gün içerisinde uygulanan Biontech Covid-19 aşısının ikinci dozunun istenilen sürede yapılabileceği belirtilen araştırmada, şirketin ABD Gıda ve İlaç Dairesi'ne (FDA) sunduğu belgelerde yer alan verilerin analizi yapıldığında aşının ilk dozunun yüzde 92,6 koruma sağladığı belirtildi.

Biontech aşısının tek dozu iki doza yakın koruma sağlıyor, ikinci doz ertelenebilir! - Sayfa 3

British Columbia Hastalık Kontrol Merkezi’nden Danuta Skowronski ile Quebec Ulusal Halk Sağlığı Merkezi’nden Gaston De Serres tarafından yapılan araştırmada ortaya çıkan sonuçlar, aşı tedariği konusunda sorun yaşayan ülkeler için umut ışığı olabilir. 

Biontech aşısının tek dozu iki doza yakın koruma sağlıyor, ikinci doz ertelenebilir! - Sayfa 4

‘BİR AY İÇİNDE UYGULAMAK ÇOK AZ FAYDA SAĞLAR’

Koruma yüzdesi konusunda bir dozun, iki doza yakın bir koruma sağladığı belirtilen araştırmada, ikinci dozun bir ay içerisinde uygulanmasının ‘çok az’ fayda sağladığı belirtildi.