BionTech 2. doz randevuları gitti geldi! 12 saatte neler yaşandı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, önceki akşam aşı tedarikinin güçleştiğini ve BioNTech aşısında iki doz arasındaki sürenin 6-8 hafta olacağını açıklaması, ikinci randevularına hazırlananlara son dakika şoku oldu.

BionTech 2. doz randevuları gitti geldi! 12 saatte neler yaşandı? - Sayfa 1

Hemen ardından ikinci doz randevuları iptal edildi. Karar tepkiyle karşılanırken iptalden dün sabaha karşı vazgeçildi. “Mağduriyet” yaşanmaması için iptalin sabahında, randevular yeniden güncellendi. İptal edilmemiş randevular ise korundu. Bundan sonra yeni randevu alacakların aşılanma süresi artık 6-8 hafta olacak.

BionTech 2. doz randevuları gitti geldi! 12 saatte neler yaşandı? - Sayfa 2

Hürriyet'teki habere göre toplam 12 saat süren aşı karmaşası, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın önceki akşam “Bilim Kurulu toplantısında aşıyı geliştiren Prof. Dr. Uğur Şahin hocamızın da görüşünü alarak BionTech aşısının iki dozu arasındaki sürenin 6-8 hafta olarak uygulanmasına karar verilmiştir” açıklamasıyla başladı.

BionTech 2. doz randevuları gitti geldi! 12 saatte neler yaşandı? - Sayfa 3

Aşı tedarik sıkıntısı nedeniyle alınan bu kararın ardından aşının ikinci dozunu olacak vatandaşların randevuları iptal edildi.

BionTech 2. doz randevuları gitti geldi! 12 saatte neler yaşandı? - Sayfa 4

Vatandaşlara “Bilim Kurulumuz mevcut tecrübe ve kanıtlara dayanarak COVID-19 BionTech aşısının birinci doz ile ikinci doz arasındaki sürenin 6-8 haftaya uzatılmasının uygun olduğu yönünde karar almıştır. Yeni randevu planına göre randevunuzu yeniden planlayabilirsiniz” mesajı gitti.