Bill Gates'ten koronavirüs aşısı açıklaması

Koronavirüse karşı geliştirilen aşı çalışmalarının fonlanması konusunda bir sorun olmadığını belirten Bill Gates, zengin ülkelerin aşının dünya üzerindeki herkese ulaşabilmesi için daha fazla destek sağlaması gerektiğini açıkladı.

Bill Gates'ten koronavirüs aşısı açıklaması - Sayfa 1

Dünyanın en zengin ikinci insanı unvanını elinde bulunduran, Microsoft'un kurucusu Bill Gates, koronavirüs (Covid-19) aşısı ile ilgili yeni bir açıklamada bulundu.

BBC World'e konuşan Gates, dünyanın dört bir yanında süren aşı geliştirme çalışmalarının destek gördüğünü ancak bunun yeterli olmayacağını açıkladı.

Bill Gates'ten koronavirüs aşısı açıklaması - Sayfa 2

Aşının hazır olduğunda ihtiyaç duyan herkese ulaşmasının önüne engeller olduğunu belirten Gates aralarında ABD'nin de olduğu zengin ülkelerin bu alanda daha fazla destek sağlaması gerektiğinin altını çizdi.

GATES'TEN KOMPLO TEORİLERİNE YANIT
Gates, geçtiğimiz haftalarda hakkında ortaya atılan komplo teorileri hakkında konuşmuştu.

Bill Gates'ten koronavirüs aşısı açıklaması - Sayfa 3

ABD Başkanı Trump’ın bir dönem danışmanlığı yapan Roger Stone, katıldığı bir programda küresel bir soruna dönüşen koronavirüs salgınının yaratılmasında Bill Gates’in parmağı olabileceğini iddia etmişti. “Bill Gates'in bu salgının yaratım ve yayılım sürecinde rol oynayıp oynamadığı tartışmaya açık” ifadelerini kullanan Roger Stone, Gates'in insanlara mikroçip takmak için salgını kullandığını iddia etmişti. CBS'te yayınlanan programda söz konusu iddialar hakkında konuşan Gates "Bu iddialar nasıl ve ne zaman ortaya çıktı gerçekten bilmiyorum" dedi.

Bill Gates'ten koronavirüs aşısı açıklaması - Sayfa 4

Eşi ile birlikte kurdukları vakfın aşı çalışmalarının insanlara mikroçipler yerleştirmek gibi bir ajandasının olmadığının altını çizen Gates iddiaları yalanladı.