Bilirkişi, ehliyetsiz sürücünün çarptığı 2 yaşındaki Emirhan'ı da kusurlu buldu

İzmir'de kaldırımda oynarken ehliyetsiz sürücünün otomobiliyle çarparak park halindeki otobüse sıkıştırmasıyla hayatını kaybeden 2 yaşındaki Emirhan Çoğalan, bilirkişi tarafından kusurlu bulundu. 44 gün tutuklu kalan sürücü, adli kontrolle tahliye edildi.

Bilirkişi, ehliyetsiz sürücünün çarptığı 2 yaşındaki Emirhan'ı da kusurlu buldu - Sayfa 1

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde yaşayan Mustafa Çoğalan (35) ve Saadet Çoğalan (27) çiftinin çocukları Emirhan Çoğalan'a, 27 Mayıs'ta iddiaya göre, evlerinin önündeki kaldırımda bisikletiyle oynarken manevra yapan komşuları ehliyetsiz sürücü Arzu Döş'ün kullandığı otomobil çarptı.

Bilirkişi, ehliyetsiz sürücünün çarptığı 2 yaşındaki Emirhan'ı da kusurlu buldu - Sayfa 2

BİLİRKİŞİYE GÖRE EMİRHAN DA KUSURLU
Emirhan, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. 44 gün tutuklu kalan Arzu Döş, adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Kazanın ardından hazırlanan bilirkişi raporunda Emirhan'ın da kusurlu olduğu belirtildi.

Bilirkişi, ehliyetsiz sürücünün çarptığı 2 yaşındaki Emirhan'ı da kusurlu buldu - Sayfa 3

"KAVRAYACAK YAŞTA DEĞİL, AMA KURAL İHLALİ VAR"
Bilirkişi gerekçe olarak da raporda, Emirhan'ın iyiyi, doğruyu ayırt edecek düzeyde ve yayaların uyması, uygulaması gereken trafik kurallarını kavrayacak, bilecek yaşta olmadığına dikkat çekip, taşıt yolu üzerinde gayrinizami hareketlerde bulunarak dikkatsiz ve tedbirsiz davranışıyla Karayolları Trafik Kanunu'nun 68/C maddesini içeren 'trafiği engelleyecek ve tehlikeye düşürecek davranışta bulunma' ve Karayolları Yönetmeliği'nin 138/B maddesinde belirtilen 'yayalar, taşıt yolunu yaya ve okul geçidiyle kavşak giriş ve çıkışlarından karşıya geçmek zorundadır' hükmünü ihlal ettiği görüş ve kanaatine varıldığını açıkladı.

Bilirkişi, ehliyetsiz sürücünün çarptığı 2 yaşındaki Emirhan'ı da kusurlu buldu - Sayfa 4

ACILI AİLE KARARA TEPKİLİ
Kazanın üzerinden 4 ayı aşkın süre geçmesine rağmen Döş hakkında dava açılmaması ve bilirkişi raporunda yaşamını yitiren Emirhan'ın da kusurlu bulunmasına Çoğalan Ailesi tepki gösterdi.