Bilim Kurulu üyesinden yüz yüze eğitim açıklaması: Geçiş iller bazında olabilir

Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, yüz yüze eğitime geçişle ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. İlhan, geçişin iller bazında olabileceğini söyledi.

Bilim Kurulu üyesinden yüz yüze eğitim açıklaması: Geçiş iller bazında olabilir - Sayfa 1

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, okulların yüz yüze eğitime başlama kararında illere göre koronavirüs risk haritasının önemli olacağını belirterek, "Mavi ve sarı renkte olan illerde okulların açılması yoluna gidilebilir. Vaka durumuna göre bunu 1 Haziran'da değerlendirmek daha doğru olacaktır. Karar, Türkiye genelinde alınabileceği gibi iller bazında da olabilir." dedi.

110
Bilim Kurulu üyesinden yüz yüze eğitim açıklaması: Geçiş iller bazında olabilir - Sayfa 2

Gazi Üniversitesi (GÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan, okullarda yüz yüze eğitime geçiş süreciyle ilgili AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

210
Bilim Kurulu üyesinden yüz yüze eğitim açıklaması: Geçiş iller bazında olabilir - Sayfa 3

Okullarda uzaktan eğitimin devam ettiğini anımsatan İlhan, yüz yüze eğitimdeki kazanımların çok daha fazla olduğunu vurguladı.

310
Bilim Kurulu üyesinden yüz yüze eğitim açıklaması: Geçiş iller bazında olabilir - Sayfa 4

İlhan, okullarda öğretimin dışında eğitimin de verildiğine dikkati çekerek, çocukların yüz yüze bir şekilde öğretmenleri ve arkadaşlarıyla birlikte olmasının hem eğitsel hem öğretsel hem de psikolojik açıdan oldukça önem taşıdığının altını çizdi.

 

410