Bilim Kurulu üyesi: Salgının kontrol altına alınabilmesi için toplumun yüzde 90'ı tam doz aşılanmalı

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Özlü, "Özellikle Delta varyantı... Bulaşma hızı daha fazla olduğu için artık toplumun yüzde 90'ından fazlasını tam doz aşılı hale getirmemiz gerekiyor ki pandemiyi kontrol altına alabilelim" dedi.

Bilim Kurulu üyesi: Salgının kontrol altına alınabilmesi için toplumun yüzde 90'ı tam doz aşılanmalı - Sayfa 1

Akciğer Sağlığı ve Yoğun Bakım Derneği'nce (ASYOD) Belek'teki bir otelde gerçekleştirilen "Ulusal Akciğer Sağlığı Kongresi" kapsamında basın mensuplarıyla bir araya gelen dernek üyeleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile akciğer ve göğüs hastalıklarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.
 

117
Bilim Kurulu üyesi: Salgının kontrol altına alınabilmesi için toplumun yüzde 90'ı tam doz aşılanmalı - Sayfa 2

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, dünyada ve Türkiye'de salgının henüz yeterince kontrol altına alınamadığını, hala bulaşın ve ölümlerin devam ettiğini hatırlattı.
 

217
Bilim Kurulu üyesi: Salgının kontrol altına alınabilmesi için toplumun yüzde 90'ı tam doz aşılanmalı - Sayfa 3

Bugün 25-30 bin bandındaki hasta sayısının, normal hayata dönüldüğü dikkate alındığında, beklenmedik bir durum olmadığını anlatan Özlü, bunun kontrol altına alınması gerektiğini, bunun yolunun da hızlı ve yaygın aşılama olduğunu ifade etti.
 

317
Bilim Kurulu üyesi: Salgının kontrol altına alınabilmesi için toplumun yüzde 90'ı tam doz aşılanmalı - Sayfa 4

Prof. Dr. Özlü, bilimin 11 ay gibi kısa bir süre içerisinde üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdiğini, Kovid-19'la ilgili çok sayıda etkili ve güvenli aşıyı kullanıma sunduğunu belirtti.
 
 

417