Bilim Kurulu Üyesi Prof. İlhan uyardı: Bir süre daha bu artış trendi yaşanacak gibi gözüküyor

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, “Uyum sorunu yaşadığımız için vakaların arttığına şahit oluyoruz. Zira baktığımız zaman bu ayın başında 4 bin 900’lere kadar düşen vakalar dün akşam itibariyle 11 bin civarını bulmuş durumda. Bir süre daha bu artış trendi yaşanacak gibi gözüküyor” dedi.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. İlhan uyardı: Bir süre daha bu artış trendi yaşanacak gibi gözüküyor - Sayfa 1

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Kurban Bayramı’nda yaşanan sosyal hareketliliğin tedirginlik oluşturduğunun söyledi.

119
Bilim Kurulu Üyesi Prof. İlhan uyardı: Bir süre daha bu artış trendi yaşanacak gibi gözüküyor - Sayfa 2

Prof. Dr. İlhan, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Koronavirüs vakalarının ortaya çıkmasında hepimiz biliyoruz ki, kalabalıkta bir araya gelme, özellikle havasız mekanlarda bir araya gelme ve nüfusun yoğunlaşması en büyük etken. Artık bunu bir buçuk yıldır tüm dünya öğrendi.

219
Bilim Kurulu Üyesi Prof. İlhan uyardı: Bir süre daha bu artış trendi yaşanacak gibi gözüküyor - Sayfa 3

 Fakat Kurban Bayramı’nda maalesef bazı vatandaşlarımızın memleketlerine gittiklerinde, tatil beldelerine gittiklerinde veya seyahat sırasında kalabalıklarda bir araya gelmeme koşullarına çok uymadıklarına şahit olduk. Elbette bayramlaşma yapalım ama özellikle fiziki temastan kaçınmak doğru bir yaklaşım olacak. Yine bir araya geliyorsak olabildiğince bahçe, balkon gibi yerlerde bir araya gelebiliriz.

319
Bilim Kurulu Üyesi Prof. İlhan uyardı: Bir süre daha bu artış trendi yaşanacak gibi gözüküyor - Sayfa 4

Böyle yerlerde bir araya gelebilme gibi bir imkân yoksa vatandaşların çok kısa süreli hızlı bir ziyaret yapıp çıkmaları ve ortamların havalandırılması doğru bir yaklaşım olacaktır. Fakat maalesef bir parça uyum sorunu yaşadığımız için vakaların arttığına şahit oluyoruz.

419