Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Özlü: Akşam itibarıyla bazı uygulamalardan haberimiz olur

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, katıldığı bir canlı yayında artan vaka sayıları ve alınması beklenen tedbirlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Özlü, artışların devam etmesi halinde kısıtlamaların gelebileceğini söyledi.

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Özlü: Akşam itibarıyla bazı uygulamalardan haberimiz olur - Sayfa 1

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü; özellikle restoran ve kafelerde salgın yokmuş gibi hayatın devam ettiğini vurgularken işi olmayanın sokağa çıkmaması gerektiğini, toplu taşıma kullanmaması gerektiğini aktardı.

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Özlü: Akşam itibarıyla bazı uygulamalardan haberimiz olur - Sayfa 2

A Haber'e konuşan Özlü; "Gerçekten salgında yükselme var. Avrupa ve dünya için de aynı durum söz konusu. Mutlaka bu vaka sayısını indirmemiz gerekiyor, ilerleyen günlerde daha güçlü bir dalganın geleceğini düşünüyoruz. Dolayısıyla tedbirlere ihtiyacımız var" dedi.

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Özlü: Akşam itibarıyla bazı uygulamalardan haberimiz olur - Sayfa 3

Özlü'nün yaptığı açıklamalar şu şekilde:

"Bulaşmada en önemli faktör kapalı alanlarda hastalığın yağılması. Sokaklarda caddelerde, merkezlerde, kafelerde, restoranlarda, AVM'lerde ortaya çıkan kalabalıklaşmayı azaltacak tedbirler kaçınılmaz gibi duruyor. Tabi ki bunların kapsamı hükümet tarafından belirlenecek. Bilim Kurulu'ndan en hafiften en ağıra önlemler tartışıldı. Akşam itibariyla bazı uygulamalardan haberimiz olur."

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Özlü: Akşam itibarıyla bazı uygulamalardan haberimiz olur - Sayfa 4

HANGİ TEDBİRLER ALINMALI?

"Şimdiye kadar alınan tedbirlere uyulsaydı şimdi bu kadar sıkıntı yaşamazdık fakat maalesef tedbirlere uyulmadı. Sokaklardaki, toplu taşımadaki kalabalığı azaltacak önlemler alınmalı. "