Bilim Kurulu Üyesi Prof. Azap açıkladı: Kitle bağışıklığına o ilçede ulaşıldı

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Alpay Azap, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını devam ederken Türkiye’nin bir ilçesinde kitle bağışıklığına ulaşıldığı bilgisini paylaştı. Azap, ilçede yaşayanlara “Eğer yapabiliyorsanız kapatın ilçenizi kimse girip çıkmasın veya kontrolü giriş çıkış yaptırın, bir daha sorun yaşamazsınız” tavsiyesinde bulundu.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Azap açıkladı: Kitle bağışıklığına o ilçede ulaşıldı - Sayfa 1

Habertürk’ten Muharrem Sarıkaya, Prof. Azap ile yaptığı görüşmeyi köşesine taşıdı. Sarıkaya’nın yazısının bir kısmı şöyle:

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Azap açıkladı: Kitle bağışıklığına o ilçede ulaşıldı - Sayfa 2

Koronavirüs konusunda baştan bu yana teşhisleri, tedavi yöntemleri ile öne çıkan Prof. Dr. Alpay Azap ile dün sohbet ederken başından geçen önemli bir olaydan söz etti.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Azap açıkladı: Kitle bağışıklığına o ilçede ulaşıldı - Sayfa 3

Aktardığına göre tanıdığı birisi kendi ilçelerindeki vaka sayısı hakkında bilgi aktarmış. Bakmışlar veriler doğru… İlçenin nüfusu ile orantı kurmuş, olması gereken kitle bağışıklığına ulaşıldığını belirtmiş…

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Azap açıkladı: Kitle bağışıklığına o ilçede ulaşıldı - Sayfa 4

“Eğer yapabiliyorsanız kapatın ilçenizi kimse girip çıkmasın veya kontrolü giriş çıkış yaptırın, bir daha sorun yaşamazsınız” tavsiyesinde bulunmuş. Prof. Dr. Azap, bunu belirtmekle birlikte grip gibi ikinci kez yakalanma riskinin bulunduğunu da anımsattı.