Bilim Kurulu üyesi Prof. Akın'dan 'HES koduyla izin' önerisi

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın, toptan kapanma öncesi bazı Avrupa ülkelerinde uygulanan ve kendisinin de Azerbaycan'da uygulanmasına tanıklık ettiği 'SMS'le izin' sistemini değerlendirdi. Akın, bunun HES kodu sistemi içinde de yapılabileceğine dikkat çekti.

Bilim Kurulu üyesi Prof. Akın'dan 'HES koduyla izin' önerisi - Sayfa 1

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, 'Kapanma yerine mesajlı izin sistemi' başlığıyla yayımlanan yazısında sözlerine "Koronavirüs salgınına karşı ilk önlemler alınırken, devamının gelmesinin an meselesi olduğunu karar alıcılar da söylüyor" diye başladı.

113
Bilim Kurulu üyesi Prof. Akın'dan 'HES koduyla izin' önerisi - Sayfa 2

Sarıkaya, Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın'ın açıklamalarına da yer verdiği yazısına şöyle devam etti:

"Altını çizdikleri süre de gelecek 10 güne ilişkin:

213
Bilim Kurulu üyesi Prof. Akın'dan 'HES koduyla izin' önerisi - Sayfa 3

'Eğer 10 gün içinde vaka sayısında bir düşüşle karşılaşmaz isek daha fazlası gelir. Adliyeler ve bazı kamu kurumları dahil edilmedi, onlarda da kapanma devreye sokulur…'

Bu sözün sahibi de salgın ortaya çıktığı günden bu yana nerelerde kapanma, nerelerde açılmanın olacağı konusunda tavsiyelerde bulunan Bilim Kurulu üyesi, Halk Sağlığı uzmanı Prof. Dr. Levent Akın…

313
Bilim Kurulu üyesi Prof. Akın'dan 'HES koduyla izin' önerisi - Sayfa 4

Bilim Kurulu’nda katılan üyelerin neredeyse tamamı daha sert tedbirler önermiş, içeriğine girmedi ama ağırlıklı bölümünün çıktığını bildirdi.

413