Bilim Kurulu önerdi ilk Kabine'de görüşülecek: Aşı yaptırmayanlara kısıtlamalar gelsin

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, maç, tiyatro, sinema, alışveriş merkezi, kalabalık ve kapalı ortamlarda yapılan toplantı, düğün, kına, konser, kongre gibi etkinliklere aşı olmayanların alınmamasını önerdi. Önerinin, Kabine Toplantısı'nda değerlendirileceği öğrenildi.

Bilim Kurulu önerdi ilk Kabine'de görüşülecek: Aşı yaptırmayanlara kısıtlamalar gelsin - Sayfa 1

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında 14 Temmuz Çarşamba günü yapılan Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nda vaka sayılarının seyri, aşı programı ve Kurban Bayram tedbirleri görüşüldü.

112
Bilim Kurulu önerdi ilk Kabine'de görüşülecek: Aşı yaptırmayanlara kısıtlamalar gelsin - Sayfa 2

Toplantıda özellikle Doğu ve Güneydoğu illerindeki aşılama oranının düşük kalması konusu masaya yatırıldı. Bilim Kurulu üyelerinin, aşılama oranını artırmak için önerilerini sunduğu belirtildi. 

212
Bilim Kurulu önerdi ilk Kabine'de görüşülecek: Aşı yaptırmayanlara kısıtlamalar gelsin - Sayfa 3

Toplantı sonunda maç, tiyatro, sinema ve AVM'lerin yanında kalabalık ve kapalı ortamlarda yapılan toplantı, düğün, kına, konser, kongre, dernek toplantısı gibi etkinliklere aşı olmayanların alınmaması önerisi öne çıktı. 

312
Bilim Kurulu önerdi ilk Kabine'de görüşülecek: Aşı yaptırmayanlara kısıtlamalar gelsin - Sayfa 4

Covid-19 ile mücadelede çok önemli olan aşılamanın daha da yaygınlaşması için önemli olduğu değerlendirilen bu önerinin Kabine Toplantısı'nda değerlendirileceği kaydedildi.

412