Bilim adamları, müsilaj sorunu için Marmara'ya açıldı

Marmara Denizi’nde bir çevre felaketine dönüşen müsilaj sorununu çözmek için bilim adamları, tehdidi yerinde görmek ve bilimsel inceleme yapmak için Marmara’ya açıldı.

Bilim adamları, müsilaj sorunu için Marmara'ya açıldı - Sayfa 1

Marmara Denizi’ni boğan müsilajı (deniz salyası) incelemek üzere araştırma gemisi R/V Alemdar ile Doğu Marmara’ya açılan bilim adamları, 20 yıl öncekinden çok farklı kendisini yenileyen bir müsilaj istilası yaşandığını belirtti.

110
Bilim adamları, müsilaj sorunu için Marmara'ya açıldı - Sayfa 2

Marmara Denizi’ne bir çevre felaketine dönüşen müsilaj sorununu çözmek için bilim adamlarının  çalışmaları sürüyor. Milliyet'ten Gökhan Karakaş'ın haberine göre İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü’nde görevli bilim adamları tehdidi yerinde görmek ve bilimsel inceleme yapmak için Türkiye’nin en eski araştırma gemisi R/V Alemdar ile Doğu Marmara’ya açıldı.

210
Bilim adamları, müsilaj sorunu için Marmara'ya açıldı - Sayfa 3

6 BİLİM KADINI GEMİDE

Enstitüde görevli deniz biyoloğu Dr. Öğretim Üyesi Sibel Zeki’nin liderliğinde, Doç. Dr. Hüsne Altıok, Dr. Öğretim üyesi Tuba Ünsal, Dr. Öğretim üyesi Güzün Gül, Araştırma Görevlileri İrşad Bayırhan, Yaprak Gürkan ve Dalida Belikoğlu’dan oluşan bilim ekibi, 64 metre boyundaki R/V Alemdar ile İzmit Körfezi’ni taradı.

310
Bilim adamları, müsilaj sorunu için Marmara'ya açıldı - Sayfa 4

Haydarpaşa limanından yola çıktıkları anlardan itibaren müsilajla karşılaştıklarını söyleyen Dr. Sibel Zeki, Prens Adaları’nın arkasından geçerken karşılaştıkları manzara ile şaşırdıklarını söyledi. 

410