Bilim adamları açıkladı: Sıcak hava koronavirüs vakalarını engelliyor mu?

Yaz mevsimi nedeniyle sıcak hava etkisi altında olduğumuz şu günlerde İngiltere’de sıcak havanın koronavirüs vakaları üzerindeki etkisi araştırıldı. Birleşik Krallık'ta hükümetin bilimsel danışma kurulu olan Acil Durumlar Bilimsel Danışma Grubu (SAGE) tarafından gerçekleştirilen çalışmada, mevsimin ve sıcaklığın korona virüsün yayılması üzerinde bir etkisi olduğu ancak bunun göz ardı edilebilir seviyede gerçekleştiği belirtildi.

Bilim adamları açıkladı: Sıcak hava koronavirüs vakalarını engelliyor mu? - Sayfa 1

Yaz aylarının içinde bulunduğumuz şu günlerde İngiltere’de yapılan yeni bir çalışmada, sıcak havanın koronavirüs enfeksiyonları üzerindeki etkisi araştırıldı.

111
Bilim adamları açıkladı: Sıcak hava koronavirüs vakalarını engelliyor mu? - Sayfa 2

19 Temmuz itibarıyla kaldırılan kısıtlamalar sonrasında dört Birleşik Krallık ülkesinde (İngiltere, Galler, İskoçya, Kuzey İrlanda) artan sıcaklıkların koronavirüs üzerindeki etkisi incelendi.
 

211
Bilim adamları açıkladı: Sıcak hava koronavirüs vakalarını engelliyor mu? - Sayfa 3

Acil Durumlar İçin Bilimsel Danışma Grubu (SAGE), London School of Hygiene & Tropical Medicine ve Imperial College’dan bilim insanları tarafından gerçekleştirilen çalışmada, mevsimin ve sıcaklığın koronavirüsün yayılması üzerinde bir etkisi olduğu belirtildi.
 

311
Bilim adamları açıkladı: Sıcak hava koronavirüs vakalarını engelliyor mu? - Sayfa 4

Birleşik Krallık'ta hükümetin bilimsel danışma kurulu olan Acil Durumlar Bilimsel Danışma Grubu’ndan (SAGE) Prof. John Edmunds, elde edilen kanıtların yüksek sıcaklıkların virüsün iletimini etkilediğini gösterdiğini ancak bunun etkisinin düşük olduğunu aktardı.
 

411