İçişleri Bakanı Soylu: Artık milletin borusu ötecek

İçişleri Bakanı Soylu, "Yüzde 25 ile bir taraftan yargıyla bir taraftan basınla bir taraftan ihtilallerle, darbelerle borunu öttürmeyi hep sağlamışsın artık senin değil, milletin borusu ötecek." dedi.

F5HABER F5HABER
İçişleri Bakanı Soylu: Artık milletin borusu ötecek

BİLECİK (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, partisinin Bilecik'te Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlediği İl Danışma Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, salonun her köşesinde asılı olan AK Parti bayrağının önemli anlamlar taşıdığını ve dün çizilmediğini vurguladı.

Şeklin, şemalin ve kişilerin değişebileceğine işaret eden Soylu, şöyle konuştu:

"Bugün biz buradayız yarın gençlerimiz bu kürsülerde olacaklar ama aynı şeyi konuşacaklar. Yine dertleri, bu milletin refahını, huzurunu, birlik ve beraberliğini temin etmek olacaktır. Yine dertleri, dünyayı bir karanlığa sürüklemek isteyen terör destekçilerine dünyanın en güzel toprakları olan bu Anadolu topraklarına karşı devletimiz ve milletimizi savunmak olacaktır."

"Bizi birbirimize düşürdüler"

Soylu, Türk milletinin çok sıkıntılar çektiğini ve badirelerden geçtiğini anımsattı.

Millete "Siz bu ülkeyi yönetemezsiniz, size bu ülkeyi yönettirmeyeceğiz" diyenlerin olduğunu anlatan Soylu, şöyle devam etti:

"Bu eziyeti ettiler. Bir gün terörizmle, bir gün anarşizmle, bir gün enflasyonizmle, bir gün o medya patronlarının gazete manşetleriyle terbiye etmeye çalıştılar. Kafamızı ne zaman geleceğe doğru diksek, umutlarımı, hayallerimizi yeniden yeşertsek, ayağımıza çelme taktılar. Bizi birbirimize düşürdüler."

Bakan Soylu, "Bize mesaj vermeye çalıştılar. 'Sizin çocuklarınıza bu ülkeyi yönettirmeyeceğiz, vesayetle bu ülkeyi yöneteceğiz, sizi akıllandıracağız' diyenlere karşı hep dik durdunuz ve bir itirazı dile getirdiniz. Biz akıllanmayacağız, biz zengin, güçlü, özgür, dünyanın en büyük 10 devletinden birisi olacağız." ifadelerini kullandı.

"Bu ülkeyi millet yönetecek"

Soylu, 15 Temmuz'da hainlerin, Pensilvanya'daki FETÖ hainini güzel ülke Türkiye'yi istilaya uğratabilmek için F16'larla, tanklarla, helikopterlerle bu mazlum milleti acımasızca katlettiğini bildirdi.

Kendisinin 15 Temmuz akşamı bakanlıkta çalıştığını anlatan Soylu, şunları söyledi:

"Hiçbirimiz bu sistemin yeniden önümüze büyük bir darbe çıkacağını, bu ülkeyi yeniden geri götürmek isteyenlere yeni bir fırsat sunacağını düşünmedik. Aynı 1960'da, 1971'de, 1980'de, 28 Şubat'ta, 27 Nisan'da olduğu gibi hiçbirimiz ama hiçbirimiz düşünmedik. Biz artık yükselmek istiyoruz. Birinci sıçrayışımızı 21. asrın başından itibaren başlattık. Gerileme dönemini durdurduk. İlerleme, yükselme dönemine adımımızı attık. Şimdi ikinci hamlemize gitmek istiyoruz ama buna müsaade etmiyorlar, etmek istemiyorlar. Bir gün dolarla, bir gün avro ile bir gün başka bir şeyle bizi terbiye etmek istiyorlar. Bu salondan haykırmak istiyoruz. Bu ülkeyi biz idare edeceğiz, bu millet yönetecek."

"Artık milletin borusu ötecek"

Soylu, AK Parti'nin başkaları tarafından sürekli eleştirildiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yeni sistemde illaki yüzde 50'nin üzerinde oy alacaksın. Yüzde 25 ile bir taraftan yargıyla, bir taraftan Anayasa Mahkemesi ile bir taraftan Yargıtay ile bir taraftan basınla, bir taraftan ihtilallerle, darbelerle borunu öttürmeyi hep sağlamışsın artık senin değil, milletin borusu ötecek."

Muhabir: Deniz Açık

SONRAKİ HABER