Beyrut'taki felaket adeta geliyorum demiş!

Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki patlamayla ilgili yapılan ilk incelemeler, olayın yıllardır süren ihmaller dizisine dayandığını ortaya çıkardı. Ayrıca incelemelerde 6 ay önce uzman bir ekibin depolanan amonyum nitrat için "tüm Beyrut'u havaya uçurabililir" uyarısı yaptığı ortaya çıktı.

Beyrut'taki felaket adeta geliyorum demiş! - Sayfa 1

Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki patlamayla ilgili yapılan ilk araştırmalar, patlayıcı maddelerin depolanmasına ilişkin yıllarca süren ihmalin, 100'den fazla kişiyi öldüren patlamaya neden olmuş olabileceği ihtimalini ortaya çıkardı.

147
Beyrut'taki felaket adeta geliyorum demiş! - Sayfa 2

Reuters'a konuşan resmi bir kaynak, patlamanın nedenini "ihmal" olarak nitelerken, patlamaya neden olan malzemenin güvenli bir şekilde depolanması konusunun birçok kez gündeme geldiğini ancak kaldırılması veya imha edilmesi için "hiçbir şey yapılmadığını" söyledi.

247
Beyrut'taki felaket adeta geliyorum demiş! - Sayfa 3

Kaynağa göre dün Beyrut Limanı'nın 9 nolu deposunda çıkan yangın, amonyum nitratın depolandığı depo 12'ye yayıldı.

347
Beyrut'taki felaket adeta geliyorum demiş! - Sayfa 4

UZMANLAR "TÜM BEYRUT'U HAVAYA UÇURABİLİR" DİYE UYARMIŞ

Liman çalışanlarına yakın bir başka kaynak, altı ay önce patlamaya neden olan amonyum nitratı inceleyen uzman bir ekibin, kaldırılmaması durumunda "tüm Beyrut'u havaya uçurabileceği" konusunda uyarıda bulunduğunu söyledi.

447