Berberden koronavirüse paravanlı önlem

İzmir'in Buca ilçesindeki berber, aldığı tedbirlere ek olarak müşterilerin arasındaki sosyal mesafeyi korumak için özel bir malzemeden paravan yaptırdı.

Berberden koronavirüse paravanlı önlem - Sayfa 1

Koronavirüs önlemleri nedeniyle kapalı olan kuaför ve berberler uzun bir aradan sonra tekrar hizmet vermeye başladı. İzmir'in Buca ilçesinde berber dükkanı sahibi Samet Meyveci, dükkanının açılmasıyla birlikte gerekli tedbirleri aldı. Girişte galoş giyen müşteriler, içeriye maskesiz alınmadı. 

Berberden koronavirüse paravanlı önlem - Sayfa 2

Meyveci de, maske ve eldivenle hizmet verdiğini belirterek, sosyal mesafeyi korumak için müşterilerin arasına bin liraya mal ettiği paravanları yerleştirdiğini ifade etti. Kuaförlerin ve berberlerin açılmasından memnuniyet duyduğunu dile getiren müşteriler ise diğer tedbirlere ek olarak yapılan paravan uygulaması sayesinde işlemlerini yaptırmak için gönül rahatlığıyla berbere geldiklerini belirtti.

Berberden koronavirüse paravanlı önlem - Sayfa 3

'VİRÜS NEDENİYLE PARAVAN YAPTIRDIK'

En önemli korkunun müşterilerin sağlığı olduğunu belirten kuaför Samet Meyveci (35), paravan uygulaması ile sosyal mesafeyi korumayı hedeflerini dile getirip, "Koronavirüs ülkemizi etkisi altına aldı. Bu yüzden önlemler aldık. Müşterilerimiz girerken, galoş giyiyor. Maskesiz müşteri kabul etmiyoruz. Sosyal mesafeye dikkat ediyoruz. Tek kullanımlık maske, galoş ve eldiven kullanıyoruz. Virüs nedeniyle paravan yaptırdık. 

Berberden koronavirüse paravanlı önlem - Sayfa 4

Yaklaşık bin liraya mal ettik. Kuaför arkadaşlarımın da uygulamasını tavsiye ederim. Sosyal mesafeyi korumak açısından önemli. Randevu sistemi ile çalışıyoruz. Müşteri sayımız oldukça fazla. Saat başı müşteri alıyoruz. Müşterilerimiz ayrıldıktan sonra bir saat boyunca iş yerimizi ve kullandığımız aletleri dezenfekte ediyoruz. Ardından çalışmaya devam ediyoruz" dedi.