Bel soğukluğu öpüşmeyle bulaşır mı?

Cinsel hastalıkların genellikle cinsel temas yoluyla bulaştığını düşünüyoruz. Ancak Avustralya'da yapılan araştırmalar bu algıyı yıkacak gibi görünüyor. İşte yapılan araştırma sonuçlarına göre öpüşmenin cinsel hastalıklar üzerindeki etkisi.

Bel soğukluğu öpüşmeyle bulaşır mı? - Sayfa 1

Dikkat çeken araştırma Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar dergisinde yayımlandı. Araştırmaya göre 'derin öpüşme' (Fransızların öpüşmesi veya dillerin birbirine değerek öpüşülmesi) sonrası bel soğukluğu rektumda, boğazlarda ve gözlerde gelişebilir ve tedavisi giderek zorlaşabilir.

 

Bel soğukluğu öpüşmeyle bulaşır mı? - Sayfa 2

İnsanlar özellikle bel soğukluğundan korunmak için kondom kullanıyorlardı. Ancak Avustralya Melbourne'daki araştırma ekibine göre bu önlemin tamamen yetersiz olabileceği düşünülüyor.

 

Bel soğukluğu öpüşmeyle bulaşır mı? - Sayfa 3

Bilim insanları bel soğukluğunun öpüşmeyle geçip geçmediğini tespit edebilmek için 1 yıl boyunca araştırma yaptılar. Araştırmada 3 binden fazla erkekten veri topladı. Katılımcılar araştırma boyunca öpüşme, cinsel ilişki gibi cinsel uygulamalarını açıklayan bir anket doldurdu. 

Bel soğukluğu öpüşmeyle bulaşır mı? - Sayfa 4

Anket sonuçlarında öpüştükten sonra ilişkiye girenlerin oranı, öpüşmeden seks yapanlara göre daha yüksekti. Yapılan bir dizi etkileyici test sonucu bel soğukluğunun 'derin öpüşme' ile yayılabileceği sonucuna varıldı.