Beklenen yağış geliyor! İstanbul'a uyarı

İstanbul ve çevresinde uzun bir süredir beklenen yağışların bugün başlaması bekleniyor. Meterolojiye göre; Trakya, İstanbul, Kocaeli ve Yalova çevrelerinde yağış yer yer kuvvetli olacak.

Beklenen yağış geliyor! İstanbul'a uyarı - Sayfa 1

İstanbul ve Marmara Bölgesi'nde bugün ve yarın kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, Marmara Bölgesi'nde hafta sonu görülecek yağışların zaman zaman etkisini artırarak İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale, Yalova, Kocaeli, Balıkesir'in kuzey ve batı ilçeleri ile Sakarya'nın kuzey ilçelerinde kuvvetli, Balıkesir'in Edremit ilçesinde de çok kuvvetli ve şiddetli olacağı tahmin ediliyor.

Beklenen yağış geliyor! İstanbul'a uyarı - Sayfa 2

Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. Bölgedeki sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde olması öngörülüyor. Rüzgarın batı ve güneybatı, zamanla kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli esmesi bekleniyor. 

Beklenen yağış geliyor! İstanbul'a uyarı - Sayfa 3

TRAKYA'DA BAŞLADI

Uyarının ardından Trakya'da yağış başladı. Hava sıcaklığının 5 dereceye düştüğü Kırklareli ve Tekirdağ'da rüzgar ile etkili olan yağış, Edirne'de çiseleme şeklinde devam ediyor.

Beklenen yağış geliyor! İstanbul'a uyarı - Sayfa 4

Kırklareli kent merkezinde sağanak nedeniyle kısa sürede bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Belediye ekipleri birikinti olan yerlerde taşkın yaşanmaması için rögar kapaklarını açarak temizlik çalışması yaptı. Sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olan bazı kişiler şemsiyeleriyle, bazıları kaldırımlarda saçak altında yağmurdan korunmaya çalıştı.